Promo / Ostalo-predstavljamo

PechaKucha Night u petak u Kinu Urania

PechaKucha Night u petak u Kinu Urania

PechaKucha Night večeri su neprofitnog tipa, te funkcioniraju na način da se svaki puta publici predstavi desetak kreativnih ljudi, neovisno o području  djelovanja.

PechaKucha Night večeri su neprofitnog tipa, te funkcioniraju na način da se svaki puta publici predstavi desetak kreativnih ljudi, neovisno o području  djelovanja.Ideja prezentacije kreativaca je ispričati što rade, što ih inspirira i kakvo su iskustvo stekli. Nakon prezentacije nema pitanja i odgovora, već oni slijede na samom kraju, uz glazbu i druženje.

466d6634f9bc9336ecd2ce2f1a116d8b.jpg

Koncept PechaKucha Night osmislili su arhitekti Astrid Klein i Mark Dytham (Klein/Dytham Arhitecture) u Tokiju 2003. godine. PKN se trenutno organizira u 548 gradova diljem svijeta, a broj gradova je u stalnom porastu. Uz velike svjetske gradove poput New Yorka, Los Angelesa, Bostona, Amsterdama, Parisa, Londona, i Osijek se našao na popisu gradova koji imaju svoju PechaKucha Night.

[span class=attention]KINO URANIA - 20:20h, ulaz od 19:30[/span]

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dugo smo radili na dovođenju ovog kulturnog događaja u Osijek s ciljem povećanja svijesti građana o kulturi, dizajnu, umjetnosti, glazbi, teatru i svim ostalim oblicima kreativnog izražavanja. Prva PechaKucha Night Osijek bit će tako svojevrsna premijera jedne nove dimenzije obrazovanja, poticanja kreativnosti, druženja i kulturnog uzdizanja u Gradu Osijeku. Upravo iz tog razloga odluka o mjestu održavanja prvog izdanja PechaKucha Night Osijek bila je laka. Vizualni izgled prvog izdanja smo tako povezali s Kinom Urania, 3D naočalama sa staklima u obliku balončića kao simbolike razgovora, i povezanosti s japanskim nazivom PechaKucha koja u prijevodu znaći "čit čet" (ćaskanje).

Za ovu prigodu odabrali smo vrlo zanimljive sudionike koji su nas svojim kreativnim stvaralaštvom i inovativnim idejama oduševili, a to su: Lisnati odred, Marko Pavlović, Filip Bojović, Željko Riha, Matija Drozdek, Nikola Bojić, Akos Huttera, Damir Prizmić, Petra Cicvarić i Marko Dješka.

Lisnati odred

Marina Andrijašević, Maja Subotić te Danijel Krznarić, dizajneri i urbani poljoprivrednici osmislili su projekt revolucije biljaka pod nazivom Lisnati odred. Marina, Maja i Danijel dizajnirali su kutije za prvu sadnju od recikliranih drvenih materijala, uz koje nude informacije o sadnji, sjemenke biljaka i zemlju potrebnu za sadnju.

Marko Pavlović

Marko Pavlović mladi je diplomirani dizajner koji je stekao svjetsku slavu svojim izumom Oblo. Oblo je didaktička igračka za djecu predškolske dobi, kojega je Marko osmislio na prvoj godini studija, a danas se prodaje diljem svijeta. 

Filip Bojović

Filip Bojović dizajner je s prebivalištem u Novom Sadu. Inicijator je i osnivač A3. Format grupe, neprofitne nevladine organizacije za samoizdavaštvo. Studijsko iskustvo stekao je u jednoj od najboljih srpskih dizajn agencija Peter Gregson, a nastavio u jednoj od najboljih hrvatskih agencija Bruketa&Žinić OM.

Željko Riha

Željko, odnosno popularnije @zriha voli za sebe prvenstveno reći da je geek. Nadalje, on je bloger, community manager i suosnivač DRMA-e, Hrvatske udruge stručnjaka za komunikaciju na društvenim mrežama, odnosno community managera. Preselio se iz Zagreba u Osijek i trenutno radi na poziciji content & community manager u domaćem start up-u Farmeron.

Matija Drozdek

Matija zainteresiranost za multimediju pokazuje u srednjoj školi, nakon koje upisuje studij informatičkog dizajna u Zagrebu. U dvije godine aktivnog rada izlaže fotografije, grafike i kolaže diljem svijeta. 

pecha kucha495_2

Nikola Bojić

Nikola je rođen u Splitu, na Filozofskom fakultetu u Zagrebu magistrirao je povijest umjetnosti i informacijske znanosti, a trenutno živi u Bostonu gdje završava postdiplomski studij na sveučilištu Harvard (Harvard Graduate School of Design).

Coworking Croatia

Matija Raos i Mirna Reinprecht iz Zagreba, osnovali su Coworking Croatia u kojem samostalni profesionalci različitih zanimanja, strukovnih pozadina, profesionalne zrelosti i životne dobi, metodologije i razmišljanja, dijele zajednički radni prostor.

Damir Prizmić

Damir je diplomirao dizajn na Studiju dizajna u Zagrebu, a bavi se grafikom, produkt dizajnom, postavljanjem izložbi, scenografijom, fotografijom i novim medijima.

Petra Cicvarić

Petra je diplomirala na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, odsjek za glumu i lutkarstvo. Nakon toga glumi u Vinkovačkom i Virovitičkom kazalištu u nekoliko predstava, te glumi u nekoliko domaćih serija. S kolegicom Sanjom Dodig pokrenula je prošle godine Teatar 054 u Osijeku.

Marko Dješka

Od rane predškolske dobi zaljubljenik je u animirani film i strip. U Osijeku završava srednju Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, a 2011. godine završava diplomski studij animiranog filma pri Akademiji likovne umjetnosti u Zagrebu. Autor je dva nagrađivana animirana filma.

AFTER PARTY - Lumiere lounge Bar
DJ BORKA - Tetkine Radosti (Slo)


Izdvojeno

Reci što misliš!