Promo / Ostalo-predstavljamo

Predstavljamo: Euro Black Nation - funky hip-hop iz Baranje

Predstavljamo: Euro Black Nation - funky hip-hop iz Baranje

Mladi Romi iz romskih naselja – geta smještenih na rubovima gradova u industrijskim zonama oduvijek su pripadnici hip hop kulture.

Mladi Romi iz romskih naselja – geta smještenih na rubovima gradova u industrijskim zonama oduvijek su pripadnici hip hop kulture. Tako nastale, male hip hop skupine zadržale su se u okvirima romske populacije i potpuno su nepoznate izvan tih okvira.

Jedna takva «egzotična» hip hop eskadrila nalazi se u Baranji, u Dardi, malom mjestu petnaestak kilometara od Osijeka - ime im je Euro Black Nation.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Naselje u kojemu žive su potleušice, dvadeset i prvo stoljeće ovdje je napravljeno od otpadaka iz devetnaestog stoljeća: sve izgleda kao ona Picassova koza napravljena na smetlištu.

Ulične rime ovim su dečkima važne jednako kao ples, a oni i danas idu na foklor, u lokalni KUD. Ovdje se zbilja radi o getu, ali ova ekipa ono što ima za reći prilično jasnim jezikom dovikuje preko zidova." - ovim riječima Dario Grgić u Zarezu opisao je Euro Black Nation.

Euro Black Nation postoji oko godinu dana, a uz producentsku palicu Darka Pecotića (ex Legen) započeli su sa snimanjem svog prvog albuma, želeći pri tome okupiti cijelu baranjsku scenu, iako za sada studijski trojac čine 3 prijatelja iz Darde: DJ Buzza, Baba Štrumf i Brane.

Svoje nedovršene ili «work in progress» radove već su izložili javnosti tako da ih možete čuti na Soundcloud-u ili Myspace-u, a paralelno s tim se pripremaju za svoju veliki DEBUT u Aquariusu!

euro black nation495 1

NISTE IH POSLUŠALI?

http://soundcloud.com/euro-black-nation

Socijalne demagogije i revolucionarno filozofiranje kod njih je zamijenjeno kratkim rimama i jednostavnim beatom. Žestoki su, a činjenica da su nedavno nastupili u Zagrebu kao predgrupa Euro Black Nationu bila im je – zabavna! Upravo tako to i treba biti kako bi svoju energiju uspješno prenijeli na publiku.

EURO BLACK NATION SU:

Dj Buzza: Tekstovi i repanje i beat box
Baba Štrumf: Tekstovi i repanje
Brane: Break dance
Ghettokilla: Tekstovi i repanje
Darko Pecotić: produkcija, aranžmani i beat
Djukebalks: aranžmani i beat
DJ Venom: scratch
Trube: Kočani FUNKolektiv
Bas gitara: Tetak

  


Izdvojeno

Reci što misliš!