Promo / Ostalo-predstavljamo

Upoznajte mađioničara Sašu Gerbera - hrvatskog Davida Blainea

Upoznajte mađioničara Sašu Gerbera - hrvatskog Davida Blainea

Osječanin Saša Gerber medicinski je tehničar i bavi se pomalo neobičnim hobijem-mađioničarstvom. U magiju i iluziju zaljubio se još kao dijete, no prve korake načinio je početkom srednje škole.

Osječanin Saša Gerber medicinski je tehničar i bavi se pomalo neobičnim hobijem-mađioničarstvom. U magiju i iluziju zaljubio se još kao dijete, no prve korake načinio je početkom srednje škole.

sasa gerber 495 3

Od tada gotovo svakodnevno vježba i uči nove trikove kako bi mogao razveseliti svoje sugrađane te približiti magiju istima, jer kako kaže Saša kod nas se još uvijek na mađioničare gleda kao na "varalice", a ne kao umjetnike koji ponekad provedu sate, dane i noći "stvarajući" kako bi mogli na sekundu zadiviti nekoga i vratiti mu osmijeh na lice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mladi mađioničar česti je gost na dječjim zabavama, no isto tako široj javnosti trudi se predstaviti "uličnu magiju" o kojoj kaže:

"Ulična magija" je grana magije koja se dešava u neposrednoj blizini gledalaca ili kako bi se reklo "licem u lice", znači nema neke posebne pripreme kao na pozornici i potrebna je određena vještina za izvođenje.

sasa gerber 495 1

Nakon jednog takvog showa dobio je nadimak "hrvatski David Blaine"!

"Ne mogu reći da mi ne odgovara to, ali ne želim se uspoređivati ni s kim, jer u životu uvijek treba biti svoj, a ne kopirati nekoga drugoga! Najlakše je uzeti indigo papir i precrtati nešto, ali kada se potrudiš i nacrtaš nešto sam, onda si istinski sretan" karikira.

Svoju magiju do sada je pokazivao i brojnim osobama iz javnog života kao što su: Miroslav Škoro, Gibonni, Lana Jurčević, Goran Ivanišević te mnogi drugi. Osim pokazivanja trikova na ulici i ostalim događanjima, možemo ga gotovo svakodnevno sresti na hodnicima KBC Osijek gdje kao medicinski tehničar radi na odjelu Pedijatrije.

Na pitanje pokazuje li i tamo trikove bolesnoj djeci odgovara: "Naravno, uvijek volim djeci pokazati pokoji trik, te ih zabaviti i uljepšati im dane boravka u bolnici jer nema ljepše nagrade nego vidjeti osmijeh na njihovim licima."

sasa gerber 495 4

U slobodno vrijeme ovaj svestrani mladić dovršava posljednje detalje oko svoje knjige za djecu i mlade po imenu "Wonderland iliti čudna zemlja" te smišlja nove projekte kao predsjednik humanitarne udruge "Darujmo osmijeh".Trenutno je u fazi projekt "Darujmo osmijeh" kojemu je cilj posjetiti udruge i ustanove te uz pomoć volontera(koji su maskirani u razne likove) razveseliti mališane te sve potrebite.

Za kraj upitali smo ga je li teško biti mađioničar na što nam je odgovorio:

"Svatko od nas je zapravo mađioničar,samo pitanje je usudimo li se na svijet gledati drugim očima i prepoznati svu čaroliju oko nas kojom smo okruženi,jer cijeli život je magija!"

 

 

Tekst: M.B
Foto: Valkai Reka i SiB.hr arhiva

   

   


Izdvojeno

Reci što misliš!