Promo / Ostalo-predstavljamo

„WP7 hackathon“ u Osijeku

„WP7 hackathon“ u Osijeku

Domaćin WP7 Hackathona u Osijeku je Elektrotehnički fakultet. Predavanja i radionice će biti kroz dva dana.

Domaćin WP7 Hackathona u Osijeku je Elektrotehnički fakultet. Predavanja i radionice će biti kroz dva dana.

16.1. u učionici K1-15 od 10h do 17h, a 17.1. u učionici K1-16 od 13h do 20h na Zavodu za računalno i programsko inženjerstvo, Kampus. Možete očekivati predavanje od strane Microsoft MVP-a Domagoja Pavlešića te radionice u konkretnom programiranju WP7 aplikacije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dvodnevni WP7 hackathon prilika je za studente koji se bave razvojem softvera za pametne telefone, kao i entuzijaste koji nisu nužno programeri, da nauče programirati aplikacije za Windows Phone 7. Doznat će kako iskoristiti sve napredne mogućnosti Metro korisničkog sučelja i aktivnih aplikacija na glavnom zaslonu, prednosti mobilne inačice preglednika Internet Explorer 9, kako objediniti aplikacije i usluge te iskoristiti mogućnosti jednostavnog povezivanja, komunikacije i razmjene sadržaja korištenjem online servisa – rekao je Marko Sever, voditelj akademskih programa Microsofta Hrvatska.

Edukacije i natjecanja će se, osim u Hrvatskoj, održati i u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Cipru, Estoniji, Kazahstanu, Latviji, Litvi, te Malti i Srbiji. Prijaviti se mogu studenti koji se bave razvojem softvera ali i ljubitelji Windows Phone 7 platforme, koji za prijavu sudjelovanja trebaju predočiti aplikacijski razvojni paket u XAP formatu ili objavljenu aplikaciju na WP7 Marketplace.

wp7 495

Zanimljiv je podatak da su čak 20% svih aplikacija (a trenutno ih je objavljeno više od 50.000) na Windows Phone Marketplaceu isprogramirali studenti.

- Ovakva natjecanja odlična su prilika studentima da rade na konkretnim projektima. Ne samo da mogu steći vrlo vrijedno iskustvo, već i na temelju rezultata mogu pronaći kakav honoraran ili čak stalan posao. Posebno mi je drago da je osim samog natjecanja osigurana i edukacija za studente, što će im pomoći da naprave prve korake i obrate pažnju na važne stvari. Mobilni razvoj je, naime, u mnogočemu specifičan, a razvoj za Windows Phone donosi svoje posebnosti, posebno po pitanju naizgled jednostavnog, no zapravo vrlo razrađenog korisničkog sučelja – naglasio je Domagoj Pavlešić iz tvrtke dizzy.hr, te Microsoftov MVP i voditelj radionica na ovogodišnjem hackathonu.
[span class=notice]Studenti se za natjecanje natjecanje WP7 App Challenge mogu prijaviti OVDJE.[/span]

wp7 2 495

  


Izdvojeno

Reci što misliš!