Promo / Ostalo-predstavljamo

Život je izvor smijeha

Život je izvor smijeha

Smijeh je lijek i važno je dobro se zabavljati! Teza je to dvojice Osječana, 32-godišnjeg Ivana Kosa i tri godine starijeg Nikole Užarevića (nastanjenog već neko vrijeme u Irskoj), koji će sutra prvi put u svojemu rodnom gradu nastojati nasmijati publiku svojim stand up nastupom!

Okruženje nenaviklo na komediju takve vrste tako će sutra imati priliku vidjeti i čuti nešto novo, a što, sudeći prema riječima obojice komičara, nastoje promovirati ne samo u Osijeku i Slavoniji nego i po cijeloj Hrvatskoj.

Kako ste se odlučili baviti upravo stand up nastupima s obzirom na to da je to vrsta humora relativno nepoznata Osječanima i općenito ljudima u Hrvatskoj?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ivan: Znam za sebe da sam šaljiv i da uspijevam druge nasmijati. Stand up nastupi su dosta zanimljivi, u što sam se uvjerio u predstavi London Calling, predstavljenoj i ovdje u Osijeku.

Nikola: Kažu mi da sam komičan tip. Bio sam na nekom domjenku i kad se glazba utišala, počeo sam pričati. Ubrzo sam shvatio da pričam sat i pol i svi se smiju. Tako je sve počelo.

Koliko su Hrvati općenito zreli za takvu vrstu humora?

Ivan: U Osijeku stand up komičari uopće nisu prisutni. Nas dvojica smo prvi, rekao bih, barem kad je u pitanju osječka scena.

Nikola: Vidjet ćemo sutra.

Odakle crpite teme za nastup?

Ivan: Crpim teme iz života. Društvo, politika, sport, to je nešto iz čega se crpe teme cijeli život. Nešto zapišeš i vidiš da je to potrebno prokomentirati - i eto ti nastupa!

Nikola: Vegetarijanstvo, poznati Osječani i sociologija, to je ono s čim ćemo nastupiti sutra. No tema ima svuda, svakoga dana.

Imate li tremu pred nastup?

Nikola: Ovo mi je prvi nastup jer se ranije nisam time bavio, bar ne u profesionalnom smislu. Vjerojatno će je biti.

Ivan: Trema je dobra stvar. Konstruktivno je kad je imaš, a mislim da su pod tremom i ovi veliki stand up komičari. Kako onda ne bih ja kad sam relativno nepoznat?

I to još prvi put u svome gradu.

Ivan: Da, prvi put, iako sam bio na nekim skupnim u Zagrebu i na privatnim zabavama na moru sam nastupio.

Nikola: Valjda će sve biti u redu.

Koliko publika utječe na tijek nastupa, a koliko vaš uspjeh u tome?

Ivan: Ako vidiš da ljudi ne reagiraju, odeš na "zicere" koji će ih nasmijati.

Nikola: Ne znam, jer nisam nastupao pred publikom kakva me očekuje sutra. Ali znam da ćemo kroz formu panela nastojati preskakati jedan drugoga i vjerujem da će biti šaljivo.

Jeste li ikada pomislili tijekom nastupa na bilo kakvim zabavama - što mi je to trebalo, idem ja odavde?

Ivan: Ima boljih i loših nastupa, ali nikad ne bih pobjegao. Vjerujem da će Osječani prihvatiti i mene i Nikolu.

Nikola: Ne očekujem ništa kad god progovorim bilo pred društvom ili pred publikom kakvu ćemo imati sutra. Važno je biti spontan, pa takvih pomisli neće biti.

Ivan Kos i Nikola Užarević u petak (9. rujna) i subotu (10. rujna) nastojat će nasmijati prisutne u pizzeriji "Kuhača", u Kuhačevoj 8a. Pozivaju sve Osječanke i Osječane željne zabave, smijeha i dobrog provoda da im se ondje pridruže u 21 sat.

Tekst: Marija Mihelić (Glas Slavonije)

   


Izdvojeno

Reci što misliš!