Promo / Ostalo-predstavljamo

"IT edukacija" – nauči i ti kako postati Social community manager

Pozivamo sve zainteresirane da se do 15. rujna 2011. godine prijave na besplatnu "IT edukaciju - nauči i ti kako postati Social community manager". Ovaj projekt osmislio je Županijski savjet mladih Osječko-baranjske županije a provoditi će se u Osijeku (Zavod za informatiku, Radićeva 4).

Ovaj projekt osmislio je Županijski savjet mladih Osječko-baranjske županije a provoditi će se u Osijeku (Zavod za informatiku, Radićeva 4). Ciljana skupina su osobe do 35 godine. Svi prijavljeni morati će priložiti svoj životopis kao i motivacijsko pismo. Prioritet će imati mladi koji posjeduju znanje za rad na računalu, koji su završili četverogodišnju strukovnu školu, fakultet ili su na posljednjoj godini studija, kao i mladi bez radnog iskustva. Prijave šaljite na [email protected] (broj prijavljenih je ograničen).

socialmediacircle495

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Projekt pod nazivom „IT edukacija“ jest projekt Županijskog savjeta mladih Osječko-baranjske županije koji za cilj ima osposobljavanje mladih o prednostima koje nude Interenet tehnologije. Riječ je o projektu na kojem će se kroz tromjesečnu edukaciju upoznati polaznike o mogućnostima koje nude IT tehnologije  te na kojem će isti imati mogućnost savladati njihovu primjenu kako bi se u budućnosti na temelju stečenih znanja lakše zaposlili.

Članovi Županijskog savjeta mladih su još u rujnu 2010. godine započeli s brojnim aktivnostima usmjerenim na razvijanje poduzetničkog duha među mladima s područja Osječko-baranjske županije. Organizirajući brojne radionice kroz projekte „Poduzetnička inicijativa“, „Career day“, „Business management challange“ itd., uočili smo koja su trenutna kretanja radne snage na tržištu rada kao i koje su to konkretne potrebe koje poslodavci imaju u vezi svojih budućih zapošljavanja. Uz nedostatak kadra koji je sposoban pisati i aplicirati projekte na EU fondove, tržište rada i poduzeća su vidno izrazila i potrebu za još jednim kadrom, IT stručnjacima.

Naime, Internet tehnologije već dugi niz godina bilježe velik rast korisnika. Danas se Internetom služi preko milijardu ljudi koji zahvaljujući Internet mogućnostima mogu komunicirati međusobno gdje god bili. Upravo prednost Internet tehnologije je povezivanje svih dijelova svijeta te mogućnost poslovanja i komunikacije među ljudima na najbrži poznati mogući način. Veliki uspjeh trenutno bilježe i razne društvene mreže koje se često koriste i kao uslužni servis putem kojeg poduzetnici (i ostali plasiraju svoju robu i usluge) te na taj način ostvaruju enormnu zaradu. Hrvatska je trenutno nažalost tek na 57. mjestu po trendu iskorištavanja IT tehnologija. S obzirom na potraživanja, uspjeh naših IT firmi u svijetu te želju da pomognemo u zapošljavanju mladih, odlučili smo se organizirati ovaj projekt.
savjetmladih495

Edukacija u vezi IT tehnologija započet će u listopadu 2011. godine u Zavodu za informatiku Osječko-baranjske županije. Javni poziv s prijavama biti će objavljen dva mjeseca ranije a svi zainteresirani imati će vremenski rok od mjesec dana da podnesu svoje prijave na mail adresu [email protected]. Svi prijavljeni morati će priložiti svoj životopis kao i motivacijsko pismo. Prioritet će imati mladi koji posjeduju znanje na radu na računalu, koji su završili četverogodišnju strukovnu školu, fakultet ili su na posljednjoj godini studija, kao i mladi bez radnog iskustva. Edukacija će se potom održavati dva puta tjedno po tri školska sata u popodnevnom intervalu (s početkom u 17.30 h). Po završetku edukacije polaznicima ćemo uručiti priznanja a mnogi će imati priliku zajedno s glavnim predavačem pokrenuti vlastito poduzeće i ostvariti zacrtanu ideju u praksi.

Želja nam je da mladi koji budu pohađali ovu edukaciju dobiju dodatne reference na tržištu rada te se tako lakše zaposle ili čak odvaže upustiti u svoje poduzetničke pothvate. Upravo je ovaj projekt osmišljen kao vrhunac dvogodišnjeg rada Županijskog savjeta mladih Osječko-baranjske županije koji je do sada informirao preko 5.000 mladih o poduzetništvu i mogućnostima koje se nude, kao i uključio 40-ak škola, 30-ak poduzetnika, te brojne udruge s područja Osječko-baranjske županije te na taj način povezao regionalnu upravu, poduzetnike, obrazovne institucije i mlade. Samim time prioritete na području edukacije, poduzetništva i zapošljavanja koje smo si zacrtali na početku mandata okrunit ćemo ovim projektom i tako dati i vlastiti doprinos u razvoju gospodarstva Osječko-baranjske županije.


[important title=Predviđeni tijek projekta:]- siječanj 2011. - kolovoz 2011.         Istraživanje potreba na tržištu rada
- kolovoz 2011.                                  Prijave
- rujan 2011.                                     Odabir prijavljenih
- listopad - prosinac 2011.                 Edukacija u ZIO-u Osječko-baranjske županije
- prosinac 2011.                                 Podjela diplomi i formiranje timova s inicijativom
                                                          otvaranja poduzeća[/important]

Tekst: Županijski savjet mladih OBŽ

  


Izdvojeno

Reci što misliš!