Promo / Ostalo-predstavljamo

Omiljeni slastičar u Baranjskom Petrovom selu

Omiljeni slastičar u Baranjskom Petrovom selu

Prošle su pune 32 godine otkako je Bajram Faslija, slastičar iz Makedonije, odlučio u Baranjskom Petrovom Selu otvoriti slastičarnu. Bio je to tek mali objekt u središtu sela uz mađarsku granicu, koji je bio poznat po dobrom sladoledu.

No, Bajram Faslija, trenutačno u mirovini, tada nije mogao ni sanjati da će posljednjih 10-ak godina upravo slastičarna koju danas vode njegov sin Fadil (34) i snaha Gzime (32) postati najpopularnije mjesto za obiteljski izlazak u Baranji, u koji rado dolaze ne samo Baranjci nego i brojni Slavonci i Mađari, kao i turističke grupe.

- Popularnost našeg sladoleda i slastičarne Dinamo naglo je porasla nakon što se otvorio belišćanski most te su ovamo u velikom broju počeli dolaziti ljubitelji sladoleda iz Slavonije. Najviše je gostiju u dane vikenda, iako i tijekom cijelog tjedna ovdje staju putnici koji prolaze kroz Baranjsko Petrovo Selo i, na našu radost, oni koji jednom ovamo dođu uvijek nam se ponovo vraćaju - naglašava ljubazni Fadil.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovaj podatak ni ne čudi ako se zna da je kugla sladoleda ovdje 4 kune, ali da je njena veličina bar kao dvije standardne kugle sladoleda. Okus ovog sladoleda je jedinstven u okolici i Fadil za njega kaže da je takav zbog uvijek svježih i strogo kontroliranih sastojaka. Receptura je obiteljska tajna, koju Faslijini brižno čuvaju i koju će prenijeti na svoje sinove Elvisa, Endrita i Elvira, koji iduće godine planira upisati ugostiteljsku školu i postati slastičar.

Fadil je posebno ponosan na činjenicu da su njegov jedinstveni sladoled u okolici probali nogometaši Dinama iz Zagreba, koji su u Baranjskom Petrovom Selu odigrali prijateljsku utakmicu s domaćim klubom. Najavili su da ove jeseni ponovo dolaze igrati u Petardu i da namjeravaju ponovo doći na poznati Fadilov sladoled.

- Otkada radimo, nikada nismo imali primjedbe na kvalitetu našeg sladoleda, a sve nastojimo držati uredno i čisto, što nam je posebno važno i što je vjerojatno vrlo važno našim gostima. Uvijek se držimo krilatice da nam je svaki gost dobrodošao i da ga treba poslužiti dobrim sladoledom i s osmijehom na licu. Sve to skupa dobitna je kombinacija i razlog zašto se u dane vikenda u redovima čeka na sladoled pred našom slastičarnom - poručuje Fadil.

TEKST: L.Aničić (Glas Slavonije)       


Izdvojeno

Reci što misliš!