Promo / Ostalo-predstavljamo

Na Olimpijadu starih sportova dolazi 1.200 natjecatelja

Na Olimpijadu starih sportova dolazi 1.200 natjecatelja

U Brođancima će se i ove godine od 25. do 28. kolovoza održati već tradicionalna manifestacija, 39. po redu, Olimpijada starih sportova, a u povodu toga su predstavnici Organizacijskog odbora bili na primanju kod župana dr. Vladimira Šišljagića.

- Osječko-baranjska županija jedan je od glavnih pokrovitelja manifestacije s 25.000 kuna. Zajednički potičemo gospodarske subjekte na suradnju i donacije jer je u ovo vrijeme krize i recesije iznimno teško nešto organizirati. Manifestacija je bitna jer ne čuva samo tradiciju starih sportova nego i kulturnu baštinu, a nudi i pregršt zabavnih sadržaja - poručio je župan.

Manifestacija će početi u četvrtak, 25. kolovoza, u 17 sati s radovima likovne i kiparske kolonije u Bizovačkim toplicama, a tijekom četverodnevnog programa u manifestaciji će sudjelovati različita kulturno-umjetnička i sportska društva. Posjetitelji će imati priliku vidjeti i različite izložbe umjetničkih djela poput zlatoveza, ali i degustirati tradicionalna jela.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Na ovogodišnjoj Olimpijadi će sudjelovati gotovo 1.200 natjecatelja, a očekujemo i goste iz Srbije i Mađarske. Natjecat će se u 22 discipline, a sudionici se tjedan dana prije početka Olimpijade mogu još prijaviti. Novost je ove godine što će se u središtu, kod osnovnoškolskog igrališta, u petak, subotu i nedjelju održati "Olimpijske noći", na kojima će se svake večeri predstavljati kulturno-umjetnička društva", poručio je predsjednik organizacijskog odbora Olimpijade Veljko Gudelj. Bitno je napomenuti da je tijekom sva četiri dana ulaz za posjetitelje besplatan.

TEKST: M.Radić (Glas Slavonije)  
FOTO: BugOnline forum    


Izdvojeno

Reci što misliš!