Promo / Ostalo-predstavljamo

"Prijatelji o Osijeku" istinski "Prijatelji grada Osijeka"

Mnogi od vas do sada su već na Facebook-u naišli na popularnu grupu Prijatelji o Osijeku. Mnoštvo starih fotografija i priča o Osijeku koji se tamo nalazi izazivaju emocije, a sada Prijatelji nastavljaju svoju priču.

Prijatelji vas pozivaju da im se priključite u njihovoj najnovijoj akciji, a o čemu se radi pročitajte u njihovome dopisu

[important title=]Nastavak priče Facebook grupe "Prijatelji o Osijeku" je kroz udrugu "Prijatelji grada Osijeka" koja svoj rad promovira na način da će tjedan dana na nekoliko mjesta u gradu dijeliti građanima slike Osijeka napravljene prije 60 i više godina u zamjenu za igračke, knjige i sportsku opremu. Udruga je rješenje o radu dobila prije tjedan dana i samo je jedna od 300 registriranih na ovom području, 50% udruga je u rad uvrstila i rad sa djecom, dok mi nismo, ali djelom pokazujemo kako na mladima, odnosno na najmlađima je budućnost našega grada.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svako dijete je zaslužilo igračku, svako dijete želi sjesti u krilo Djeda mraza i ispričati mu svoje želje, mi ćemo pokušati ostvariti njihov san. Ova akcija je prvi korak i prva u nizu akcija koje slijede. Molimo sve građane da se odazovu našem pozivu i dođu u grad na osječku ljetnu noć, potraže nas, donesu igračku, knjigu ili sportsku opremu ili dođu na Sajam antikviteta u Tvrđu, do našega štanda. Ako nisu u mogućnosti, mogu doći na jednu od dolje navedenih adresa i  u našu kutiju ostaviti poklon koji će obradovati svako dijete.

Trudili smo se obuhvatiti ovom akcijom sve gradske četvrti i svi koji žele imati našu kutiju za sakupljanje igrački, knjiga i sportske opreme se mogu uključiti i pomoći nam, dovoljno je da nam se jave i mi ćemo na našu veliku radost otvoriti još mjesta.

O AKCIJI

Sakupljanje igračaka, knjiga, sportske opreme za našu djecu u zamjenu za sliku staroga Osijeka je akcija koja će trajati tjedan dana na nekoliko punktova u gradu, spisak je u nastavku.

Sa dijeljenjem slika Osijeka kako je nekada izgledao, čuvamo kulturnu baštinu našega grada, educiramo o povijesti, potičemo građane da na drugi način gledaju svoj grad, jer je grad bio perjanica sa prvim izgrađenim tvornicama na prostoru Europe i na to moramo biti ponosni, kao i na nekoliko zelenih vrpci koje smo dobili kao najzeleniji i najuređeniji grad.

Do blagdana, Božićnih, će biti još nekoliko sličnih akcija, za početak škole pripremamo jednu posebnu, a do tada ćemo pokušati omogućiti svoj djeci da imaju željenu igračku, da se igraju za vrijeme ljetnih praznika.

Zašto igračka? Za djecu, koja nemaju igračku, za pomoć roditeljima, za osmijeh svakoga djeteta.... a kako samo brzo žele drugu i novu igračku, police prodavaonica mame svako dijete. Trudit ćemo se da kroz igru nauče čuvati svoje stvari, da nesebično dijele, da se druže, da istražuju, pokrenut ćemo im maštu, da nam pišu, crtaju i na taj način izražavaju želje.

Zašto knjiga? Drugačije je kada listaš i čitaš, a drugačije kada na kompu sjediš i igraš igrice. Uz komp si sam sa virtualnim prijateljima.

Zašto sportska oprema? Želimo da djeca nauče o svim sportovima kroz sportsku opremu, odluče kojim sportom će se baviti, izraze svoje želje kako bi u našim radionicama naučili o pravilima u sportu, treninzima, dostupnim klubovima, natjecanjima, ligama, kondicionim treninzima koje mogu sami raditi.

Želimo biti i financijska pomoć obiteljima jer su blagdani vrijeme kada nam je novac potreban prije svega za plaćanje računa i režija, potom za tradicionalnu trpezu, pa što ostane za poklone. Akcija prije svega treba biti edukacija djece da su nesebična, da se nauče dijeliti i čuvati stvari, da istražuju i kreiraju, maštaju, pišu priče, druže se, igraju, razmjenjuju, jer svaka igračka ima svoju priču koju bi svi rado čitali, zato pozivamo svu djecu da nam pišu i šalju crteže,  a mi ćemo rado objaviti uradke.

KUTIJE - adrese lokacija

1. Frizerski salon CM Milena, Trg Josipa Bana jelačića 26, vlasnik Milena Cvikić
2. Restora Karaka, Trpimirova
3. Restoran Muller, Tvrđa
4. Pizzerija Centar Čepin
5. Gradska kavana, Trg Slobode
6. Kafić Mignon Tvrđa
7. Udruga Art Atelier „Studio" Huttlerova 27
8. Video Cross DVD centar, Trg Slobode 4
9. Udruga Grad na Dravi kod Dome,ul Ive Tijardovića ex video Crosste
10. Nutricionističko savjetovalište Balans, šetalište Petra Preradovića 7, udruga Balans
11. Frizerski salon Leonila, Vukovarska 139 a

Udruga „Prijatelji grada Osijeka!"[/important]

Prijateljima se možete pridružiti OVDJE.

VIDEO:

 

  


Izdvojeno

Reci što misliš!