Dječja edukativna emisija ''Radoznalica'' – prva emisija u Hrvatskoj koju vode djeca

Dječja edukativna emisija ''Radoznalica'' – prva emisija u Hrvatskoj koju vode djeca

Promo 1

Dječja emisija “Radoznalica” dio je projekta “Moje slobodno vrijeme” koji Dječja osječka kreativna kućica provodi u suradnji s Televizijom Slavonije i Baranje, Udrugom za rad s mladima Breza te OŠ Franje Krežme, a uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Cilj je projekta promicanje važnosti kvalitetnog provođenja slobodnoga vremena i zdravih načina života djece, odgoj za slobodno vrijeme i uključivanje djece u programske aktivnosti.

Dječja emisija “Radoznalica” nudi devet različitih priloga: "Pričalica", "Tintilinići", "Vježbalica", "Informativka", "(Z)dravilica", "Super klinci", "Četvrtak za 5", "Kuhajmo zdravo", "Zemlja bez granica" a emitira se svake druge nedjelje u 12 sati u programu Televizije Slavonije i Baranje.

Zanimljivost ovoga projekta je što emisiju vode djeca (13) u dobi od 9 do 14 godina. Njih 11 su polaznici Dramskog studija Branka Mihaljevića u Osijeku i prošli su audiciju za voditelje i novinare početkom godine u organizaciji Dokkice i Dramskog studija.
Voditelji i novinari emisije su David Đorđijevski, David Uranjek, Filip Čizmadija, Grgur Grgić, Hanna Kristić, Ivan Đapić, Ivan Ravlić, Karla Šibalić, Lucia Murković, Marko Špoljarić, Mia Marković, Patricia Lončarević i Petra Pavlović.

Autorica emisije je Ines Perić, promotorica aktivnosti Dokkice i voditeljica projekta “Moje slobodno vrijeme”.
Ako još niste gledali emisiju, pogledajte uskršnje izdanje emisije u nedjelju, 20. travnja u 12 sati na Televiziji Slavonije i Baranje.

Na sljedećem linku pogledajte ekipu voditelj i novinara Radoznalice:

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja