Promo / Ostalo-predstavljamo

Šetač #51 – Urban Basement

Šetač #51 – Urban Basement

Nakon nekoliko desetaka godina osječki Šetač, kip u samom centru grada, dobio je pokretnu snagu. Nekolicina perspektivnih mladih momaka odlučila se na ovaj projekt iz ljubavi prema svom gradu i poštovanja prema spomeniku koji na neki način obilježava naš grad.

"Iako je prvobitno projekt ”Šetač” bio glavni način izražavanja i reklamiranja hip-hop kulture u Osijeku i okolici odlučili smo proširiti vidike i početi pokrivati općenito kulturu, mlade i događaje. ”Šetati” ćemo kroz događaje, fotografirati i ostavljati slikoviti trag u vremenu iza nas," kaže ekipa koja stoji iza ovog projekta. 

Nakon dugo vremena predstavljamo vam još jedna epizoda Šetača. Ovaj puta nam stiže jedan veliki talent naše lokalne, osječke plesne ekipe. Josip aka UrbanBasement nam je predstavio svoj unikatan stil.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svoje prve korake, kako kaže sam, započinje pod trenerskom palicom Kristijana Žapera i Nives Merčep koji ga upoznavaju sa HipHop-om, lockingom i poppingom. Nakon toga brzo otkriva Juste Debout te novu disciplinu Experimentalu kojoj se u potpunosti pronalazi te razvija svoj unikatan stil.

UrbanBasement je jedan od rijetkih koji je svoje plesno školovanje nastavio u New Yorku na Broadway Dance Centru te trenutno radi na ponovnom odlasku u SAD.

Njegov unikatan stil pogledajte u 51. epizodi Šetača:

Više o Šetaču potražite OVDJE

 


Izdvojeno

Reci što misliš!