Promo / Ostalo-predstavljamo

Ključ13 - najbolji ključ za sve majstore

Ključ13 - najbolji ključ za sve majstore

U samo nekoliko mjeseci rada na videoblogu www.kljuc13.com ekipa okupljena pod nazivom Ključ 13 prepoznata je u široj regiji, a savjetima o obavljanju raznih "uradi sam" poslova postali su poznati kao Pat i Mat iz animiranog serijala "A je to".

Ideja za "majstorski" videoblog stara je nekoliko godina, a prvi video postavljen je na Internet sredinom srpnja prošle godine, i to istovremeno na Vimeo i Youtube servise.

"U ekipi nas je, za sada, četvero: Mario Hegeduš, Dejan Šimić, Igor Turkalj i Nela Šimić, a imamo i 'leteće' savjetnike i djelatnike bez kojih ne bismo mogli raditi. To je naš 'skriveni' radnik Stanislav Mihić, koji rješava probleme na stranici; Miroslav Varga u Internet svijetu poznat kao WebGuru i savjetnik za Google te Alan Fadljević koji nam rješava probleme sa serverima. Ideja za videosavjetovanje kućnih majstora stara je godinu-dvije, ali kako je kod nas u Hrvatskoj novac najveći problem, trebalo nam je godinu dana da kupimo sve to što nam je potrebno za snimanje", kaže Dejan Šimić, voditelj marketinga projekta Ključ 13.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Majstori" su do sada testirali akumulatorske bušilice, skalpele za posebne namjene, laserske mjerače udaljenosti, pokazali su kako montirati LCD TV na rigips-ploče te praktično demonstrirali brojne druge savjete za obavljanje raznih poslova po kući i oko nje.

"U web zajednici vrlo brzo smo prepoznati, a na natječaju 'VIDI top 100' uvršteni smo među deset najboljih blogova za 2010. godinu. Naš primjer istican je na više seminara, a posjetitelji našeg videobloga oduševljeni su te nam redovito šalju pohvale i savjete za projekte koje su vidjeli kod nas ili prijedloge za one koje bi željeli vidjeti. Također, sve češće nas kontaktiraju distributeri alata, koji traže suradnju s majstorima Ključa 13", kaže Šimić.

Gledatelji iz cijele regije

Ključ 13 gledaju hobi-majstori i profesionalci iz cijele regije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Slovenije, Crne Gore, Slovačke i Češke.

"Izgleda da smo za Slovačku i Češku mi Pat i Mat iz serijala 'A je to' posvećenog nespretnim majstorima", u šali kažu u ekipi Ključa 13. Upravo četvrtina posjetitelja dolazi iz Slovačke i Češke, a gledanost u susjednim zemljama bila bi i veća da naše susjede ne zabrinjava količina podataka preuzetih s Interneta zbog visoke cijene usluge. Tako je snimanje u full HD rezoluciji nekima problem.

Internet-generacija

Ekipa Ključa 13 prisutna je i na društvenim mrežama, gdje se savjetima uspješno promovira. Njihov primjer upotrebe Twittera, Facebooka i moći najobičnijeg bloga istican je i na brojnim seminarima, uključujući i seminar "Što su društvene mreže, ku'iš tu duminu?" održan nedavno u Osijeku.

Tri muškarca i jedna dama

Jedina dama u ekipi i supruga Dejana Šimića - Nela, bavi se kreativnim idejama iz ženske perspektive kojima obogaćuje sadržaj Ključa 13. Uz, bujicu ideja, zadužena je i za čitanje i lektoriranje tekstova jer su majstori, kaže Nela, tipično majstorski nepismeni. "Dobro se snalazim u muškom društvu jer smo prava ekipa i uvijek se dobro zabavimo. Dobro se slažemo, zajedno radimo i zajedno se šalimo, a upravo je to recept za uspješnost", kaže.

Tekst: Ivan Sekol (Glas Slavonije)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!