Promo / Ostalo-predstavljamo

Osječanin snimio film koji širi vidike

Osječanin snimio film koji širi vidike

  “Kameno srce” Nacionalnog parka Paklenice novi je dokumentarni film osječanina Borisa Šepera iz produkcijske kuće “Film 54”.

Ovaj film dokumentarističkim prikazom upoznaje gledatelje sa svim ljepotama najnepredvidijvije hrvatske planine Velebit. Dokumentrani film “Kameno srce” pomaknuo je granice produkcije prema svjetskim standardima. Svojim emotivnim kadrovima svakog gledatelja potiće da zastane, osjeti i doživi moć Velebita. Kada jednom pogledate “Kameno srce” poželjet ćete doživiti sve njegove ljepote.

Ekipa „Filma 54“ dane i noći kroz godinu dana je provodila u planini. Čekajući buru, snijeg i led, a sve kako bi dobila kadrove koji će gledatelje prikovati za male ekrane. Kako bi osjetili bilo ove nepredvidive planine, ekipa je provela mjesece čekajući idealan kadar. Uvjerili su se da planinu trebaš prehodati da bi ju zaista i upoznao. Osvajajući velebitske vrhove naoružani video opremom donose sliku od koje uistinu zastaje dah.
Dvadesetdvominutni film gledatelja vodi u pustolovinu. Istražujući špilje, ponore, točila i sipare, upoznaje ga sa prirodnim ljepotama, bogatim biljnim i životinjskim svijetom ali i adrenalinskim sportovima koje Velebit nudi.

Najmodernijom tehnologijom sniman, ovaj nas film vodi u tajne prirode koje može doživjeti samo onaj tko se u potpunosti preputio pravilima planine. Film je sniman za potrebe Nacionalnog parka Pkalenica, turističke svrhe kao i filmske festivale. Preveden je na deset stranih jezika.
Ljepota planine kroz sva četiri godišnja doba sažeta je u minutama ovog umjetničkog videa čiju su vrijednost do sada prepoznali zaljubljenici u prirodu kao i umjetnička struka.

Danijela Bucić – hrvatska alpinistica
„Ovaj film ne ostavlja prostor ravnodušnosti. Gledajući prizore divne i netaknute prirode, pogođena je moć planine. Njezina moć se očituje u osjećaju slobode, upravo one koju osjećam dok penjem i hodam tim veličanstvenim, kamenim, divljim i samozatajnim putevima Velebita.“

Marija Ščekić – vizualni artista
„Prvi i jedini umjetničko-dokumentarni film o Nacionalnom parku Paklenica na način kakav to Park uistinu zaslužuje. Integracija filmske umjetnosti i hrvatske prirodne baštine na jednom mjestu. Film u cjelosti zadovoljava sve standarde svjetske filmske produkcije. Slika i glazba protkani nenametljivim, poetičnim tekstom ostavljaju gledatelja u stanju sličnom onom koje čovjek doživi kad sa vrha Sv. Brda, sam i u tišini, udahne zrak, pogleda oko sebe i osjeti samoga sebe...malenog ali potpunog."

Boris Šeper, redatelj
„Kada sam započeo sa snimanjem filma o Paklenici, nisam mogao ni zamisliti u kakvu se avanturu upuštam. Često sam pomicao svoje granice penjući se još metar više kako bi snimio idealan kadar. Oduševio me mir koji boravak u planini pruža. Nije bilo teško napraviti od Paklenice umjetničko djelo, jer ona se sama nameće kao takva.“

dr.sc. Gordan Lukač, stručni voditelj, Javna Ustanova Nacionalni park Paklenica
"Tijekom godinu dana ekipa „Filma 54” je snimala promidžbeni film „Kameno srce” o Nacionalnom parku Paklenica. Prijeđeno je preko 100 kmpješice područja u Parku i okolici. Ekipa je izvrsno odradila terenski posao, te napravila kvalitetan promidžbeni film o parku. Imaju izuzetan osjećaj za detalje iz prirode, biljni i životinski svijet, a izuzetno kvalitetno snimaju krajolike. Prvi puta sam se susreo sa ekipom koja je poput nas stručnjaka, zaljubljena u prirodu i bez problema na jednu scenu, jedan cvijet ili potok ulože sate i sate snimanja. Jako smo zadovoljni što je rezultiralo kvalitetnim promidžbenim filmom."

Stoga odvojite trenutak samo za sebe i pogledajte ljepote koje su vam po prvi puta prikazane na iz drugog kuta, jer nakon njega će se proširiti i vaši vidici. Pogled na moćnu planinu više nikad neće biti isti.

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!