Knjiga o kulenu
Njegovo veličanstvo – kulen. I čovjek koji o njemu zna, možemo slobodno reći, sve! Antun Petričević rođen je u obitelji svinjogojaca u Starim Mikanovcima. Na kulenu je, doslovce, odrastao!
On mu je postao i životni poziv i temelj velikoga znanstvenoga rada. Znanje prikupljeno kroz desetljeća objavio je dr. Petričević 1999. godine u knjizi 'Slavonski domaći kulen i kobasice', koja je sada doživjela i drugo, dopunjeno izdanje. Na njemu je radio s Krstom Benčevićem i Goranom Kušecom.
Premda namjerava još dugo i puno raditi, dr. Petričević u kolegi Kušecu, koji je radom o sirovinama za proizvodnju kulena dopunio ovo izdanje, vidi svojega nasljednika.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
U igri Joker igrač iz Osijeka osvojio je 6000 eura
-
Otežan je promet na zapadnoj obilaznici zbog prometne nesreće
-
Analitičari tvrde kako ponuda Mađara nema veze s biznisom, nego s politikom
Proizvođači kulena kažu – neizmjerno im je bila važna pomoć dr. Petričevića i njegovih suradnika, i zahvaljuju im za sve veću kvalitetu suhomesnatih slavonskih domaćih proizvoda, prije svega, naravno – kulena!
VIDEO:
{youtube}iNdIjtQbxBk{/youtube}
Tekst i video: STV
Izdvojeno
-
Ukupno je u Hrvatskoj 399 lokacija s kamerama, a u Slavoniji i Baranji je njih 79
-
Bez obzira na poskupljenje općenitih životnih troškova, studenti u Osijeku imaju privilegiju relativno stabilnih cijena najma stanova
-
Olga ne planira napustiti Osijek, a u Ukrajinu odlazi samo u okviru posjeta rodbini i prijateljima
-
Reci što misliš!