Promo / Ostalo-predstavljamo

Na tržište izašao prvi hrvatski smartphone

Na tržište izašao prvi hrvatski smartphone

Proteklog vikenda na tržište je izašao prvi hrvatski smartphone nazvan Forcebook Ultraphone 40. Izradila ga je tvrtka HG Spot Informatika, a cijena mu je svega 499 kuna.

Riječ je o više ili manje generičkom uređaju koji se sklapa u Kini prema zamislima iz Hrvatske, a vlasnik HG Spota Saša Lončar za Poslovni dnevnik je rekao da je u istraživanje i razvoj uloženo oko milijun kuna.

- Srednji i niži segment tržišta su naša prilika. Zato cijena Forcebook smartphonea i je atraktivna, svega 499 kuna, da je tržište zainteresirano pokazuje da smo već prodali prve primjerke, kaže Lončar.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Skromna je cijena telefona, ali i specifikacije.  

Kućište je plastično, bijele boje, i dizajnom podsjeća na Samsungov Galaxy S3 Mini. Zaslon osjetljiv na dodir po dijagonali je širok 4 inča, a rezolucija je svega 480 sa 320 piksela.

Procesor je Spreadtrum 6820 snage 1 GHz, ima 512 MB radne memorije te 256 MB interne memorije koja je proširiva SD memorijskim karticama.

Stražnja kamera ima senzor od 2 megapiksela, prednja od tek 0,3 MP, a telefon radi na Androidu 4.0 Ice Cream Sandwich.

Deklarirani kapacitet baterije je 1600 mAh, a u paketu se dobiju dvije. Vrlo koristan detalj je činjenica da je HG Spotov smartphone dual SIM, dakle podržava dvije kartice istodobno.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!