Promo / Klubovi i udruge

Otvorenje 'Proljetnog salona' u Kazamatu

Otvorenje 'Proljetnog salona' u Kazamatu

Pozivamo Vas na otvorenje umjetničkog projekta/izložbe radova pod nazivom Proljetni salon 2013., koje će se održati u utorak, 21. svibnja, s početkom u 20,00 sati u dvorištu Galerije Kazamat..

Pozivamo Vas na otvorenje umjetničkog projekta/izložbe radova pod nazivom Proljetni salon 2013., koje će se održati u utorak, 21. svibnja, s početkom u 20,00 sati u dvorištu Galerije Kazamat, jednoj od četiri lokacije na kojoj će, zaključno s petkom, 24. svibnja, zainteresirani u staroj gradskoj jezgri Tvrđi moći razgledati izabrane raznovrsne radove.

proljetni salon plakat otvorenje 495

Naime, konačno možemo otkriti i lokacije ovoga zanimljivog i kreativnog događaja, a to su, uz dvorište Galerije Kazamat, i prolaz kroz Vodena vrata, zatim ulaz u Muzej Slavonije – Arheološki muzej te ulazni hodnik (prednji) u zgradu Rektorata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera na Trgu sv. Trojstva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

proljetni salon otvorenje 495

Na tim lokacijama tijekom četiri dana bit će postavljen ukupno 41 raznovrstan rad (crteži, slike u različitim tehnikama, fotografije, skulpture, video i likovne instalacije), od 34 autora, koje je, između ukupno 110 radova od 53 autora različite dobi i obrazovanja, pristiglih na poziv umjetnicima, izabrao tročlani stručni žiri: doc. dr. sc. Vladimir Rismondo, povjesničar umjetnosti, zatim Nikola Faller, akademski kipar i land art umjetnik, te Matija Drozdek, grafički i informatički dizajner.

Tijekom Salona bit će predstavljeni i uradci dva posebna gosta Proljetnog salona: izložba fotografija "Snovi na javi" mlade, ali već poznate osječke fotografkinje Marine Filipović Marinshe te zvučne instalacije mladog umjetnika Ivana Jovanovca.

Ujedno se zahvaljujemo i svim volonterima koji su se prijavili, a koji će svakoga dana od 14 do 20 sati, čuvati radove na navedenim lokacijama i, po potrebi, uklanjati ih u slučaju lošeg vremena.

proljetni salon pozivnica 495

Zanimljivost je kako će na otvaranju Salona biti putem videoprojekcije nazočnima prikazani i SVI radovi koji nisu dobili potrebnu potporu žirija i nisu izabrani za izlaganje.

Inače, Proljetni salon kao svoj seminarski projekt organizira jedanaest studenata 1. godine diplomskog studija Odjela za kulturologiju osječkog Sveučilišta, uz mentorstvo doc. dr. sc. Vladimira Rismonda, a koji se na potpori posebno zahvaljuju Odjelu za kulturologiju, Gradu Osijeku te drugim sponzorima i pokroviteljima.


Izdvojeno

Reci što misliš!