Promo / Klubovi i udruge

Predstavljanje novog broja studentskog časopisa Legos

Predstavljanje novog broja studentskog časopisa Legos

U ponedjeljak, 11. veljače, na Pravnom fakultetu u Osijeku u Radićevoj 17 bit će predstavljen najnoviji broj studentskog časopisa Legos...

U ponedjeljak, 11. veljače, na Pravnom fakultetu u Osijeku u Radićevoj 17 bit će predstavljen najnoviji broj studentskog časopisa Legos.

legos casopis 495

Časopis s tradicijom nešto dužom od 5 godina od prvog broja je obrađivao ogroman raspon tema vezanih uz studiranje, s nešto izraženijim osvrtom na studiranje prava, uz studentski život i mogućnosti poslije završetka fakulteta, kao i općenite teme iz političkog, znanstvenog i kulturnog života u gradu Osijeku i cijeloj Hrvatskoj. Časopis pišu i uređuju sami studenti, a u svakom broju sudjeluju i vanjski suradnici, profesori ili studenti s drugih Sveučilišta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Glavna tema novog broja je ulazak Hrvatske u EU, ali ne klasično i populistički kako smo imali prilike najčešće svjedočiti, već kritički obrađujući sve aspekte našeg skorog članstva, pozitivne i negativne, našu budućnost unutar EU, prijetnje, zapreke, a na kraju i mogućnosti zapošljavanja studenata u samoj Uniji.

Studenti-novinari obrađivali su teme samostalno i zastupljena su sva stajališta, utvrđeni argumenti i prezentirane činjenice kako bi se EU predočila onakvom kakva je: ni crna, ni bijela. Također, obrađene su i mnoge teme u spektru od dnevnika odvjetničkog vježbenika i privikavanja studenta iz Zagreba na život u Osijeku do recenzija knjiga, Erasmus iskustava, mogućnostima sudjelovanja studenata na međunarodnim projektima, zapošljavanju...

Na samom predstavljanju svi prisutni dobit će besplatan primjerak časopisa, a ukratko će biti prezentiran novi broj, sve što su studenti prošli u njegovoj izradi, kao i osvrt na 5 godina časopisa i planovi za budućnosti.


Izdvojeno

Reci što misliš!