Promo / Klubovi i udruge

PechaKucha Night Osijek vol.2

PechaKucha Night Osijek vol.2

Peča Ča, Peča Kuča, Pečaču, PechaKucha u Osijeku je svojim prvim prezentiranjem oduševila sve posjetitelje. Pa nam dolaze opet...

Peča Ča, Peča Kuča, Pečaču, PechaKucha u Osijeku je svojim prvim prezentiranjem oduševila sve posjetitelje. Pa nam dolaze opet. Ovaj put PechaKucha održati će se u Planu B, 22. veljače i ugostiti 10 novih, mladih prezentatora s izvrsnim projektima.

pecha druga 495

Za one koji ne znaju, PechaKucha Night (PKN) su inspirativne i brze prezentacije zanimljivih kreativaca, neformalan prostor za predstavljanje i druženje te oživljavanje urbane kulture grada. Koncept PechaKucha Night osmislili su arhitekti Astrid Klein i Mark Dytham (Klein/Dytham Arhitecture) u Tokiju 2003. godine. Naziv PechaKucha potječe od japanske riječi "ペチャクチャ" koja u prijevodu znači "ćaskanje". PKN se trenutno organizira u 342 grada diljem svijeta, a broj gradova je u stalnom porastu.

7df6918d579749c0abec59a8b2739830.jpg

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

PechaKucha Night večeri su neprofitnog tipa, te funkcioniraju na način da se svaki puta okupljenoj publici predstavi desetak kreativnih ljudi, neovisno o području djelovanja. Ideja prezentacije kreativaca je ispričati što rade, što ih inspirira i kakvo su iskustvo stekli, te ga podijele s prisutnima. Nakon prezentacije nema pitanja i odgovora, to slijedi na kraju, uz glazbu i druženje.

0b25b5c9f189dcc59623c9f34b228062.jpg

Uspješnost ovih prezentacija temelji se na strogim pravilima: svatko tko se predstavlja na raspolaganju ima točno 20 svojih vizualnih materijala i 20 sekundi za priču o svakom od njih, odnosno 20×20 točno 6 minuta i 40 sekundi slave prije nego na red stiže sljedeći kreativac.

Navedena pravila tako prezentacije čine sažetima, razinu interesa stalno drže na vrhuncu te pružaju većem broju ljudi priliku da se predstave u istoj večeri.

fbacce03ae05afde705d83e9983aae39.jpg

Pridružite nam se i na ovoj PechaKuchi i uživajte u originalnim i maštovitim idejama mladih ljudi.

[span class=attention]FOTO:Pogledajte kako je bilo na PechaKucha vol.1[/span]

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!