Promo / Klubovi i udruge

Studentska udruga College predstavlja: Gdje pronaći jeftin smještaj, pristup internetu i kako uštediti na gradskom prijevozu [2.dio]

Studentska udruga College predstavlja: Gdje pronaći jeftin smještaj, pristup internetu i kako uštediti na gradskom prijevozu [2.dio]

Udruga College vam predstavlja: Sve pogodnosti koje mogu koristiti studenti u Osijeku...

Studenti Hrvatskih sveučilišta ostvaraju mnoga prava, popuste i razne pogodnosti svojim statusom redovitog studiranja. U skladu s time Udruga College u suradnji sa Studentima osječkog Sveučilišta vam otkriva pogodnosti koje studentima nudi studiranje u gradu Osijeku.

college 495 1

Mnogi sadašnji i budući studenti koji u ovom gradu imaju prebivalište upoznati su s većinom prava koje mogu ostvariti i mjestima na kojima imaju popuste i druge pogodnosti. Za nove studente koji su u sasvim novom gradu svaka je informacija toga tipa dobro došla. Nije se lako snaći u novoj okolini, stoga vam u nastavku nudimo neke opcije i pogodnosti koje kao redoviti studenti možete ostvariti.

Jednostavan i brz pristup internetu

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U današnje vrijeme je ključno za uspješno studiranje mogućnost korištenja interneta. Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet nekoliko godina stoji osječkim studentima na raspolaganju. Tako im je omogućen jednostavan, brz i povoljan pristup na internet preko CARNet mreže. Na većini fakulteta Sveučilišta u Osijeku studentima je omogućen besplatan pristup internetu u za to predviđenim prostorijama. U sklopu Studentskog centra studentima stoji na raspolaganju i posebna prostorija opremljena računalima i mogućnošću besplatnog korištenja interneta. Na taj način gotovo u bilo kojem trenutku studenti mogu koristi internet bez naknade korištenja što uvelike olakšava pisanje radova i štedi novac jer ne moraju posebno plaćati pristup internetu.

Smještaj po studentskim domovima

Smještaj studenata u sklopu Studentskog centra u Osijeku može se ostvariti na temelju određenih prava na 2 lokacije. Mnoge godine studentima na raspolaganju stoji stari Studentski dom I. G. Kovačića koji raspolaže sa 256 ležaja. Prije nekoliko godina dom je obnovljen te su u skladu s time poboljšani uvjeti života u njemu. Svaka soba raspolaže s dva internet priključka, a u sklopu doma se nalazi i učionica sa četiri računala. Mjesečni iznos korištenja sobe iznosi 210,00 kn. Prije nekoliko godina Osijek je postao bogatijim za još jedan Studentski dom. Novi Studenski dom K. P. Svačića raspolaže s 474 ležajeva u studentskim sobama, sobama za invalide i apartmanima. Svaka soba ima vlastitu kupaonicu. Cijena korištenja novog Studentskog doma iznosi 419,38 kn mjesečno. Redoviti studenti koji ne zadovoljavaju kriterije dobivanja sobe u domu mogu ostvariti pravo na subvenciju privatnog smještaja u iznosu od 147,00kn. Sljedeći link prikazuje detaljne informacije i kriterije koje redoviti student mora zadovoljiti kako bi ostvario pravo na korištenje navedenih povlastica.

college 495 3

Uštede gradskog prijevoza

Gradski prijevoz u Osijeku važna je komponenta u kojoj studenti također ostvaraju prava jeftinije karte. U sklopu GPP-a Osijek mogu izraditi studentsku karticu. MZOS subvencionira prijevoz studenata sa 30% cijene mjesečna karte koju student plaća. Tako karta za zonu I iznosi 63,00 kn, a za zonu II 70,00 kn. Kako ostvariti prava na studentsku karticu detaljno je opisano na stranicama GPP-a. Hrvatske Željeznice na temelju statusa redovitog studiranja također nude studentima jeftiniju kartu na mjesečnoj razini. Tako oni studenti koji se odluče putovati na predavanja imaju mogućnost korištenja karte i plaćaju pri tom samo 55% cijene mjesečne karte. Hrvatske željeznice nude i druge popuste na prijevoz redovitim studentima, a o tome se informacije mogu pronaći na njihovoj web-stranici.

Uštede kod ostalih prijevoznika

Mladi i studenti u Hrvatskoj imaju mogućnost putovanja vlakom i autobusom uz popuste. Neki od popusta su:

[blockquote]Hrvatske željeznice  – putovanje vlakom

Indeks - 50% popusta na neograničeno putovanje vlakom u drugom razredu IC vlakova. Za ostvarenje popusta, podići potrvdu na faksu o povlaštenom prijevozu, te predati na željeznički kolodvor.

Iskaznica K-33 - 30% popusta na neograničeno putovanje vlakom. Korisnici su mladi od 12 do 26 godina. Izrađuje se na većim željezničkim kolodvorima, a za izradu potrebno je: osobna iskaznica, fotografija i 30kn. Vrijedi 1 godinu. [/blockquote]

[blockquote]Autobusni prijevoz

APP Požega - 30% popusta za studente uz predočenje indeksa ili iks-ice za dvosmjerna putovanja unutar HR.

PANTURIST - omogućuje svim studentima 40% popusta na cijenu povratne karte na bilo kojoj tuzemnoj relaciji uz predočenje iksice ili indeksa.

Polet d.o.o. - 30 % popusta za studente uz predočenje indeksa ili iks-ice za dvosmjerna putovanja

Croatia bus i Čazmatrans - 10% popusta [/blockquote]

college 495 2


[blockquote]

Udruga College – popusti se i ti

Mnoge su osobe upućene u rad Udruge College osnovane na inicijativu grupe studenata Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Svrha rada Udruge je određenim pogodnostima poboljšati život mladih ljudi u Osijeku, a samim time poboljšati i život studentima. Simboličnom članarinom od 30,00 kn članovima Udruge mogu postati osobe u starosnoj dobi od 16-29 godina. Trenutačno surađuju sa 47 partnera na području Osijeka, a iz dana u dan se sve više povećava mreža partnera. Učlanjenjem u Udrugu studenti tako ostvaruju popuste i stanovite uštede kupovanjem na mjestima koje ionako često koriste.

Studenti tako mogu na gotovo svim područjima ostvariti popuste. Oni se ostvaruju na raznim područjima od kulture, edukacije, zabave i rekreacije do ušteda u prehrani, shoppingu i uslugama zdravlja, ljepote te uslugama raznih popravaka. Projekt i rad Udruge je hvale vrijedan, a detaljne informacije o razgranatoj mreži partnera i popustima koji se članstvom ostvaruju može se pronaći na sljedećem linku. Detalje o radu Udruge College možete pronaći na njihovoj web-stranici i na Facebook stranici.

Ovo su samo neke od pogodnosti koje studenti ostvaruju u gradu Osijeku. U studenskom životu svaka je ušteda dobro došla te je u svakom slučaju korisno ove informacije znati i koristiti sve pogodnosti koje omogućuje studiranje u ovom gradu. [/blockquote]


Izdvojeno

Reci što misliš!