Promo / Klubovi i udruge

VIDEO: U vrticu "Potočnica" niknuo eko vrt

VIDEO: U vrticu

Osječki vrtić «Potočnica» može se pohvaliti nečim što ima rijetko koji vrtić u gradu. Skriven iza zgrade «Potočnice» naime nalazi se pravi mali eko vrt.

Posadili su ga sami štićenici vrtića uz pomoć članica Udruge žena «Plodovi Panonije» koje su ih kroz svoje radionice naučile kako zasaditi presadnice cvijeća, voća i povrća te se brinuti o njima.

Kad se male ruke služe, sve se može. Najbolji dokaz tome ovaj je mali vrt u vrtiću Potočnica koji su mališani uz pomoć teta iz Udruge žena «Plodovi Panonije» zasadili na prošloj radionici održanoj početkom mjeseca. Prve plodove svog rada mali vrtlari među kojima se možda krije i kakav budući inžinjer agrotehnike ili agroekonom već mogu vidjeti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

A osim što su naučili kako zasaditi i brinuti o voću i povrću malim vrtićarcima članice Udruge žena «Plodovi Panonije» prenijele su i tajne ekološkog uzgoja, kao naprimjer kako bez pesticida zaštititi vrt od kukaca.

Na današnjoj, drugoj po redu radionici mali štićenici vrtića Potočnica naučili su opljeviti i okopati vrt te su sagradili kompostište koje će do jeseni postati prirodna hrana za povrće u njihovom vrtu.
Udrugu žena «Plodovi Panonije» prije manje od godinu dana osnovale su polaznice edukacije za uzgoj voća, cvijeća i povrća u plastenicima. One proizvode zdravu hranu iz ekološkog uzgoja, a svoju ljubav prema prirodi željele su prenijeti i najmlađima, te ih potaknuti da od najranije dobi zavole rad u vrtu.

Sljedeću radionicu Udruga planira provesti krajem lipnja, dok će na jesen zajedno s malim vrtlarima zasaditi bobičasto voće. U projekt radionica za djecu planira se uskoro uključiti i druge vrtiće te osnovne škole s područja grada Osijeka i okolice, a u Udruzi trenutačno traže i pokrovitelje za sadnice cvijeća.

VIDEO:

TEKST: STV

 


Izdvojeno

Reci što misliš!