Promo / Klubovi i udruge

Niz projekata Savjeta mladih u 2011.

Niz projekata Savjeta mladih u 2011.

Još jedna godina polako je iza nas... Jeste li sudjelovali na našim projektima, posjetili ih ili samo čuli za njih?!

Još jedna godina polako je iza nas... Jeste li sudjelovali na našim projektima, posjetili ih ili samo čuli za njih?!
savjetimladih4951

Prošlu 2010. godinu zaokružili smo humanitarnom pričom na odjelu pedijatrije KBO, te tako napravili dobro djelo. Prvi naš projekt u 2011. godini bio je u suradnji sa Županijskim Savjetom mladih i Udrugom Aiesec kojima ovim putem zahvaljujemo. Na Ekonomskom fakultetu održali smo otvaranje projekta "Jednaki u različitosti". Na projektu su sudjelovati osnovnoškolci i studenti iz brojnih zemalja, a riječ je o kvalitetnom projektu koji promovira poduzetništvo među najmlađima zbog čega smo ga i mi podržali.
 

Ne volite svoj išaran i uništen grad? Mi smo se radi istih razloga uključili u suzbijanje vandalizma. U veljači 2011. u ranojutarnjim satima osvanuo je išaran nadvožnjak iznad kolodvora. Gradski Savjet objavio je svoju dobru namjeru i pronalaženju počinitelja, a mi smo ponudili novčanu nagradu. Uz pomoć kamera, a ponajviše dobrih ljudi pronašli smo ih, a financijska sredstva donirana su Azilu za pse.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Podržavanjem sporta i rekreativnosti mladih u gradu Osijeku, u veljači 2011. u Hotelu Royal osmislili smo za Vas besplatni tečaj Salse, dvorana je bila više nego tjesna ali se osjetio pozitivan duh. Zahvaljujemo se Š.P.K. Calysto na odličnoj organizaciji i suradnji.

Istog mjeseca priključujemo se Projektu: NE vandalizmu, DA aktivizmu, jer smatramo da sve udruge grada Osijeka mogu i moraju učiniti ovaj grad boljim. U protorijama ŠD Zrinjevac u ožujku 2011. u suradnji sa Županijskim Savjetom Mladih i klubom "Kobudo" predstavljamo još jedan u nizu projekata, a radi se o Tečaju Samoobrane u trajanju od 6 tjedana. Posjećenost je bila velika, a reakcije više nego pozitivne.
363881766ba4a3da3dd09b9875bff987.jpg

 

16. travnja u naš grad stigao je Southside Jam. Zajedno kao organizatori sa Savez udruga mladih "Jug 2", Udrugom mladih "Movement" i  Županijskim savjetom mladih Osječko-baranjske županije u prostorijama trgovačkog centra Portanove pripremili smo za Vas međunarodno priznate plesače, plesne radionice, hip hop i bboy natjecanje - to su bili sastojci koje su poklonici unije pokreta i glazbe znali iskreno cijeniti.

U sklopu obilježavanja Europskog dana informiranja mladih, 15. travnja 2011., bili smo i mi na Trgu A. Starčevića, predstavili smo svoje projekte  svoja djelovanja, a vi ste prije svojih subotnjih kavica mogli doći do nas, pitati nas sve što Vas zanima, dati prijedloge, kritike i pohvale. Zahvaljujemo se ovim putem Regionalnom info centru za mlade.


Proširiti Azil za pse i pomoći članovima Udruge pobjeda. Ovakav zahtjev nismo mogli odbiti. Osigurali smo Udruzi Pobjeda bager i kamion te time pomogli u stvaranju četiri velika boxa za 40 do 50 napuštenih pasa. Ovim putem zahvaljujemo se Udruzi Pobjeda i nadam se nastavku suradnje s njima. Također pozivam sve građane da odvoje svoje slobodno vrijeme, posjete Azil ili pak doniraju na bilo koji način, jer njima je pomoć potrebna!

410a49cf27b7d89d8e1ae6d7a1825d34.jpg

Lijepo je biti maturant u gradu Osijeku. Svi se sa veseljem, a i sa tugom sjećamo tog dana. Savjet Mladih one najmaštovitije slogane na majicama odlučio je nagraditi sa 2500, 00kn. Putem facebooka glasovalo se lajkovima, a majica s natpisom: "Za tijelo i dušu masiram u fušu!" fizioterapeutskog razreda Medicinske škole Osijek prikupila je najviše na području grada Osijeka, a predstavnici razreda uručena je nagrada od strane osječkog gradonačelnika Krešimira Bubala na balkonu HNK.


Obilježili smo i
dan Mačkamame putem pomoći udruzi "Maca" u sterilizaciji svih napuštenih mačaka. Mačkamama nas prati kroz sve naše javne nastupe jer je vrlo pozitivno obilježila jedno razdoblje Osijeka s početka 20 stoljeća. Svojim nesebičnim i dobrotvornim djelima svima nama ostavila je veliku obavezu. Zahvaljujemo se Udruzi "Maca".

Kako bi osigurali osnovnoškolcima zabavu, učenje i nova poznastva, sa Plivačkim Klubom Osijek - Žito i Gimnastičkim društvom Osijek - Žito realizirali smo po prvi put u gradu 1. Ljetni sportski kamp, u kojemu su djeca svakodnevno kroz 4 tjedna učila vještine plivanja, sporta i rekreacije, dobre zabave i druženja. Roditeljima slabijeg imovinskog stanja koji ne mogu priuštiti svojoj djeci godišnji odmor omogućili smo njihova djeca osjete ljetni ugođaj, te se nadamo kako će ovaj Ljetni sportski kamp postati tradicija grada Osijeka.


Dolaskom ljeta u naš grad, članovi Savjeta Mladih obojali su pješački most i osvježenim izgledom poklonili ga građanima, a lijepim vremenom sudjelovali smo i u organizaciji Hervis biciklijade.


Zahvaljuemo se Udruzi NEovisnost s kojom smo jedini u Republici Hrvatskoj po prvi puta obilježili Dan neovisnosti, paljenjem svijeća točno u ponoć i šetnjicom kroz cijeli grad. Također pozivamo građane da i ove godine obilježe taj dan, te da grad Osijek bude jedini tradicionalan u obilježavanju istog.

Početkom nove školske godine, dolaze i novi problemi, nasilja i vandalizam u školi, pa čak i među onim najmlađima. Za njih u suradnji sa Klubom BJJ Osijek realizirali smo projekt "U školu bez straha", tečaj samoobrane gdje su mališani naučili osnovne vještine kako se obraniti i izgraditi svoju samouvjerenost.

Nadalje, pri otvorenju svoje poslovnice u gradu Osijeku, trgovina C&A donirala je financijska sredstva gradu Osijeku za podupiranje i ostvarivanje što više ovakvih projekata za mlade, te u studnom 2011. potpisali smo inicijativu pod nazivom "Solidarnost među mladima", te time jamčimo provođenje projekta radi suzbijanja vandalizma i uništavanje tuđe imovine.


Pri samom kraju ove godine pripremili smo vam Tečaj komunikacije zajedno sa Županijskim Savjetom mladih i Agencijom Simfonija. Brojem prijavljenih bili smo pozitivno iznenađeni, a pri samom završetku Tečaja, polaznici su dobili potvrdu s kojom jamče da su se naučili koristiti komunikacijskim vještinama.

"Željela bih naglasiti da su svi naši realizirani projekti bili besplatni za naše polaznike i pozvati Vas ovim putem da nas pratite i u nadolazećoj 2012. godini. Nećemo Vam puno otkrivati, al za Vas smo pripremili besplatnu aerobic Zumbu, puno plesa, sporta i projekata u kojima će te kvalitetno iskoristiti svoje slobodno vrijeme.", rekla je potpredsjednica Savjeta Mladih grada Osijeka Martina Janjić
savjetmladihdonacija495

Članovi Savjeta Mladih grada Osijeka žele Vam sretnu i uspješnu Novu 2012. godinu.

 

 

TEKST: PR objava - Savjet mladih Grada Osijeka


Izdvojeno

Reci što misliš!