Promo / Klubovi i udruge

Projekt širenja ljubavi i slobode

Projekt širenja ljubavi i slobode

Ljubav i sloboda dvije su temeljne kategorije na kojima će se zasnivati projekt Odbora za ljudska prava. Prema riječima prof. Ante Lauca provodit će se u vrtićima te u školama, a intencija je ući i u domove za starije osobe.


“Na taj će se način razviti kategorije ljubavi i slobode i istovremeno biti teme koje će djeca obrađivati na svoj način, bez egocentrizma kojem su podložne odrasle osobe. Tako će stvoriti atmosferu praštanja i širiti ideju dobročinstva”, pojasnio je Lauc projekt koji, prema njegovim riječima, treba obuhvatiti više od 10.000 osječke djece.

Iako kaže kako se u školama i sada provode razni programi na temu ljubavi i slobode, Lauc kaže kako to nije dovoljno, odnosno program je, smatra, fokusiran na tradicionalne pojmove bez jačanja kategorije dobrih odnosa, a što će se ovim projektom proširiti među ljudima i stvoriti pozitivno ozračje.
Također kaže kako ima informaciju da se na određenim mjestima javljaju otpori ovoj ideji, no iako s ravnateljima osnovnih i srednjih škola još uvijek nije razgovarao, kaže kako se nada da će prihvatiti ideju širenja ljubavi i slobode u obrazovnim institucijama, a s kojom je upoznat i Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Osijeka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

VIDEO:

 

TEKST:M.Mihelić


Izdvojeno

Reci što misliš!