Promo / Klubovi i udruge

Baranjci osnovali Udrugu oženjenih

Baranjci osnovali Udrugu oženjenih

Ima ih, za sada, dvadesetak. Ukupno imaju 500-tinjak godina braka, a okupljeni su u prvu baranjsku Udrugu oženjenih muškaraca, čija je osnivačka skupština održana preksinoć u Međimurskom domu u Kozarcu.

Kako je koji oženjeni muškarac ulazio u Dom, ispunjavao je pristupnicu, a oni koji su to učinili nešto prije, “snimali” su ispisivanje osobnih podataka novopridošlih, posebnu pozornost obraćajući na rubriku “datum ženidbe”.

- Oženio sam se 8. ožujka pa se taj datum teško može zaboraviti. No, i da nije riječ o Međunarodnom danu žena, datum stupanja u brak sigurno bih zapamtio - rekao nam je jedan od novopečenih članova kozaračke udruge, zadirkujući kolegu kojem se nije odmah “upalila lampica”, ali se nakon kraćeg razmišljanja ipak sjetio pravog datuma. Ili je upisao onaj koji mu je prvi pao na pamet.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Veseli, većinom sretno oženjeni Kozarčani, za predsjednika Udruge izabrali su Jasmina Hadžića, koji im je pročitao “pravila ponašanja”, među kojima i ono da član Udruge može biti svatko, ali baš svatko tko je oženjen - za ženu. Nakon toga sve nazočne pozvao je na feštu nakon službenog dijela.

- U Kozarcu ima dosta oženjenih muškaraca i vjerujem da će nam se priključiti svi. Dugo smo razmišljali o osnivanju neke karakteristične udruge i odlučili se za oženjene - priča Hadžić, naglašavajući kako su, pozvavši na osnivačku skupštinu nekoliko ženskih udruga s područja Općine Čeminac, ali i vlastite supruge, demantirali zloslutnice koje su od samog začetka tvrdile da je riječ o isključivo muškom druženju, upotrijebivši za to znatno grublje riječi.

Naručili su, nastavlja Hadžić, pića upravo koliko je potrebno, budući da su Kozarčani, inače vrlo vrijedni ljudi, između ostaloga, poznati i po ljubavi za kapljicu. Budući da kapljica klizi bolje kada je želudac pun, pristavili su nekoliko kotlića s raznim delicijama. Tek toliko da se nađe.

- Osnovni nam je cilj druženje i humanitarna djelatnost pa već u planu imamo razne akcije kako bismo bar na neki način pomogli selu i matičnoj općini - ističe Hadžić.

Ostavili smo ih u veseloj atmosferi, kojoj je štih davao i one man band na velikoj pozornici...

[blockquote]Podružnica čepinske udruge
Kozaračka udruga zapravo je podružnica čepinske Udruge neoženjenih muškaraca, osnovane 11. rujna prošle godine. Domagoj Šimunović, predsjednik “krovne” udruge, tvrdi kako su prva takva udruga na svijetu, a kako vrijeme odmiče, šire se po Hrvatskoj, pa postoje naznake za osnivanje podružnice u Varaždinu. “Osnovani smo spontano. U razgovoru smo zaključili da postoji niz ženskih udruga, pa smo odlučili osnovati mušku, humanitarnu i humorističnu”, kaže Šimunović, naglašavajući kako iza sebe imaju niz humanitarnih akcija, a suprugama su organizirali čak i proslavu Dana žena.[/blockquote]

Ivica GETTO (Glas Slavonije)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!