Promo / Klubovi i udruge

PREDSTAVLJAMO: Udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu Osječko-baranjske županije

PREDSTAVLJAMO: Udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu Osječko-baranjske županije

Udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu Osječko-baranjske županije je udruga koja provodi posebne edukacijsko-rehabilitacijske programe za djecu s razvojnim teškoćama poput, sa sniženim intelektualnim sposobnostima, motoričkim oštećenjima, oštećenjima vida, oštećenjima sluha, poremećajima govorno-jezičnog razvoja i komunikacije, autizmom i višestrukim teškoćama, u dobi od 0-7 godina.

Cilj rada je različitim edukacijsko-rehabilitacijskih postupcima osigurati uvjete za poticanje socijalnog, emocionalnog, intelektualnog i tjelesnog razvoja. U Udruzi se provode razne terapijske tehnike poput Floortime terapije, Senzorno integracijske terapije, Montesorri programa, logoterapije, fizioterapije, radne terapije, psihodijagnostike, grupa podrške za roditelje i individualne psihoterapije.

Udruga djeluje u opremljenim prostorima Centra za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“. Terapeuti Udruge se kontinuirano stručno usavršavaju kako bi osigurali kvalitetnu podršku u procesu odgoja i rehabilitacije te povećali dostupnost najsuvremenijih terapijskih tehnika za svu djecu s područja Istočne Hrvatske. Jedna od takvih metoda koja se nedavno počela provoditi u Udruzi jest glazboterapija prema Tomatis metodi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ova vrst metode nije do sada bila dostupna u regiji Istočne Hrvatske te su roditelji kako bi osigurali liječenje za svoje dijete bili primorani putovati i boraviti u Zagrebu, ili izvan granica države. Metoda koristi sofisticirani sustav neurosenzorne stimulacije, odnosno slušnu stimulaciju pomoću glazbe kako bi potaknula živčani sustav na rad. Koriste se Mozartove skladbe radi visokih frekvencija i većeg broja vibracija od drugih tipova glazbe. Tomatis metoda djeluje na plastičnost neuronskih krugova koji su uključeni u dekodiranje i analizu zvukova, kao i na one koji su uključeni u psihomotorni razvoj, ravnotežu i koordinaciju.

Budući da je osnova metode stimulacija jačanja i razvoja novih moždanih sinapsi dokazana je učinkovitost Tomatis metode kod teškoća u učenju, jezičnih poremećaja, poremećaja glasa i komunikacje, ADHD/ADD-a, afektivnih i emocionalnih poremećaja, psihomotornih poremećaja, poremećaja iz spektra autizma. Terapijska tehnika nema definiranu dob početka, ali je poželjno da se primjenjuje već od godine i pol starosti. Metoda je potpuno neinvazivna i ugodna: dijete se tijekom tretmana može igrati, odmarati ili razgovarati, stimulacija se odvija neovisno o tome. 

Za detaljne informacije možete posjetiti web stranicu Udruge www.rios.hr, Facebook Službenu stranicu ili poslati upit na službeni mail Udruge [email protected].

  


Izdvojeno

Reci što misliš!