Promo / Klubovi i udruge

PREDSTAVLJAMO: Aikido društvo Slavonija

PREDSTAVLJAMO: Aikido društvo Slavonija

 Aikido je " budo " - " ratnički put " koji je stvoren iz " bu jutsu " borilačke vještine sa ciljem da oplemeni ljudski duh.
Treninzi aikida nude put ka marljivosti, predanošću te samom napretku i razumjevanju u što boljoj suradnji sa drugim ljudima.

AIKIDO: Aikido je " budo " - " ratnički put " koji je stvoren iz " bu jutsu " borilačke vještine sa ciljem da oplemeni ljudski duh.
Treninzi aikida nude put ka marljivosti, predanošću te samom napretku i razumjevanju u što boljoj suradnji sa drugim ljudima.

0b651f64263514fff796cd0fe55d646b.jpg

Prvih par mjeseci uče se osnove-principi, kretanja, padovi, tehnike i terminologija.  
Aikido je jedna od najmlađih borilačkih vještina i proteklo je samo četiri desetljeća od kada je krenula preko instruktora iz Japana i proširila se na svim kontinentima. Utemeljio ju je MORIHEI UESHIBA (1883.-1969.) KAO PRVI DOSHU i dao joj humani i etički okvir sa ciljem da svijet bude bolji i da se okrene skladu i razumijevanju ljudi. Aikido je nastao najviše na tradicijama Daito ryu ju jutse, te uvida u nekoliko desetaka drugih borilačkih vještina Japana.
AIKIDO proučava u tehničkom smislu 5 elemenata: tai jutsu, ki, bokken, jo, meditacija.

Aikido ne budi u čovjeku agresivnost  i ne zavarava ga da je dobio izuzetnu snagu i moć,  to je borilačka vještina samoobrane u kome se napadač kontrolira tehnikama poluga ili ga se baca na pod.
KISSHOMARU UESHIBA (1921-1999) Kao drugi Doshu (poglavar) standardizira program koji postaje osnova programa svih dojoa u svijetu za Aikikai stil. Uskom suradnjom sa Shihanima diljem svijeta uspostavlja jake centre aikidoa u Japanu, Sjevernoj i Južnoj Americi, Europi, te u novije vrijeme Aziji i Rusiji. Pred kraj života primio ga je i Sveti Otac papa Ivan Pavao II u Rimu, zbog promicanja mira i nenasilja u svijetu.
Nasljeđuje ga sin MORITERU UESHIBA (1951~), treći aikido Doshu 1999.godine. Predsjednik najveće aikido organizacije Aikikai, Tokyo.Uspješno nastavlja voditi organizaciju posjećujući generaciju Shihana koja je direktno učila od K.Ueshibe i O Senseia M.Ueshibe na svim kontinentima.Stil je zadržao tipične elemente tečnog,elegantnog aikida punog harmonije sa partnerom.
AIKIKAI federacija je jedina zvanično priznata od Japanske vlade. Stil je razvio sin osnivača aikida Kishomaru Ueshiba, po čijem se programu polazžu sva zvanja u aikidou, tako i u Aikido Društvu "SLAVONIJA" - BinDoKan dojou u Osijeku.

62a8b15f15011b754dc859c0c0b04e06.jpg

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

AIKIDO DRUŠTVO " SLAVONIJA " - BinDoKan dojo

- osnovano je 29.03.2010. te je upisano u Registar udruga Republike Hrvatske kao neprofitna organizacija pod registarskim brojem udruge: 14003029 i OIB-om Udruge 10524220659.
Sjedište Udruge se nalazi na adresi u Valpovu; Hrvatskih branitelja 6, sa centrom za treniranje u prostorijama Š.B.V."Champion gym"Osijek na Gornjodravskoj obali 92.
U osnivanju Društva sudjelovali su još Dino Malenica kao dopredsjednik, Robert Zita kao tajnik i članovi Marko Štajmaher, Kristian Pavić, Filip Kraus, Eva Folivarski i Mario Logara.
BinDoKan dojo djeluje pod tehničkom jurisdikcijom EiDoKan dojoa iz Splita koji je punopravni član Hrvatskog Aikido Saveza sa klubovima iz Zagreba, Rijeke, Kaštela i Splita, te kao neolimpijski sport nalaze se u Hrvatskom Olimpijskom Odboru; odnosno A.A.I.Croatia Director; Sensei Robert Malić 4.DAN Aikikai koji se tehnički i organizacijski pobrinuo za početak Aikido škole.
"BinDoKan dojo = BIN-oštar DO-put KAN-škola DOJO-dvorana(mjesto); mjesto oštrog puta treniranja-prakticiranja" je internacionalno ime koje je dodijelio mentor voditelja Sensei Robert Malić dojo-cho EiDoKan dojoa iz Splita, a slijedi se aikido tradicija pok.Shihana Fumio Toyoda 6.DAN Aikikai - osnivač Aikido Association of America 1984.god. sa poveznicama van Amerike: Aikido Association International.

WEB: http://aikido-slavonija.blog.hr/

* DIPLOME Aikido Association International - CROATIA :
i članovi BinDoKan dojoa: ( ažurirano u 02.03.2011. )

- Alen Zita-Jyoshu, Valpovo - 1.kyu; Dojo-cho - Predsjednik
- Robert Zita, Valpovo - 3. kyu - Tajnik
- Dino Malenica, Osijek - 4.kyu - Dopredsjednik
- Marko Štajmaher, Sarvaš - 4.kyu - Upravni odbor
- Kristian Pavić, Osijek - 4.kyu - Upravni odbor
- Filip Kraus, Tvrđavica - 5.kyu - Nadzorni odbor
- Mario Logara - Tvrđavica - 7.kyu - Nadzorni odbor
- Miljenko Krolo - Osijek - 7.kyu - Nadzorni odbor
- Juraj Kirin - Osijek - 7.kyu
- Dragan Čičak - Karanac - 7.kyu
- Filip Štuc - Osijek - 7.kyu
- Antonio Marjančević - Osijek
- Darko Mijić - Tenja (Gradačac)
- Neven Serdarušić - Nova Gradiška
- Martina Sekalec - Osijek

[important title=Osnovni podaci]

Ime kluba:

Aikido Društvo „Slavonija“ – BinDoKan dojo

Kontakt osoba:

Alen Zita

Adresa:

Hrvatskih Branitelja 6 Valpovo 31 550

Mobitel:

099 246 2865 ili 091 510 2548

[email protected]

Web stranice:

http://aikido-slavonija.blog.hr i   Facebook: Aikido BinDoKan dojo

Kada ste osnovani?

29.03.2010.

Imate li formalno članstvo?

15-ak članova;  nema određenih datuma za upis novih članova – svi su uvijek dobrodošli!

Naplaćujete li članarinu?   100,00 kn.

Koje su vaše glavne aktivnosti?

Promicanje, razvitak i unapređenje Aikido borilačke vještine u svrhu samoobrane, te spoznaja samog sebe kroz disciplinu.

Koja je vaša osnovna ciljana skupina?

Mladi i odrasli

Gdje trenirate?

Škola Borilačkih Vještina „Champion gym“
Gornjodravska obala 92 – Osijek ( Atomsko sklonište)

Koliko imate trenera?

Stalni trener 1.kyu s certifikatom instruktora aikida: Jyoshu i mentor Robert Malić 4. DAN Aikikai  iz EiDoKan dojoa Split (Croatia-director) koji dolazi povremeno podučavati na seminarima

S kojim dobnim skupinama radite?

Mladi i odrasli ( od 15.god )

Članovi zajedno treniraju bez obzira na trajnost članstva u klubu

S koliko godina je najbolje početi trenirati vaš sport?

Od 7 godina , ali zbog nedostatka termina odlučeno je da se trenira sa mladeži od 15 godina pa na dalje

Je li potrebna posebna oprema?

U početku je dovoljna trenerka, poslije nabaviti kimono ( za judo )

Koliko često imate treninge i gdje?

Dva puta tjedno na Gornjodravskoj obali 92, Osijek

-    Utorak i Četvrtak od 20:00 – 22:00

Kontakt osoba za treninge:

Alen Zita

Sudjelujete li na natjecanjima?

U Aikidu ne postoje natjecanja, ali se izlaze na razne manifestacije i organiziraju seminari domaćeg i međunarodnog karaktera u kome članovi mogu javno prikazati demonstraciju Aikido samoobrane
Djelovanje u  „Hrvatskom Aikido Savezu“ i članice „Hrvatskog Olimpijskog Odbora“

Dosadašnji uspjesi? 4. mjesto u sezoni 2010.

S kojim problemima se susrećete u radu?

Kao i svi Klubovi i Društva….financije.

Jesmo li nešto zaboravili

Aikido Društvo „Slavonija“ – BinDoKan dojo;  slijedi AIKIKAI Aikido tradiciju Shihana Fumio Toyoda (osnivač Aikido Association of America 1984. i  Aikido Association International sa državama van SAD-a) Domajstorska zvanja (Kyu) su verificirana od strane A.A.I. Croatia director, a majstorska zvanja (DAN) se dobivaju iz Hombu Dojoa Tokyo, Japan! Program po kojem se radi je odobren od „World Aikido Headquartersa“

[/important]

GALERIJE:

SiB galerija:



Klupska FOTO I VIDEO galerija:

FOTO

VIDEO




Izdvojeno

Reci što misliš!