Promo / Klubovi i udruge

Prvi rođendan udruge PLANTaža

Prvi rođendan udruge PLANTaža

Prije godinu dana okupio se raznolik i zanimljiv tim mladih ljudi željnih pozitivnih promjena u društvu. Tako je osnovana udruga PLANTaža, umjetničko-ekološki spoj velike kreativne i radišne energije.



Mnogo je toga nastalo u prvoj godini. Sve je počelo 1. ReArtom-sajmom umjetnosti i rukotvorina  koji se 20.12.2014. održao u Essekeru. Bio je to početak takve priče, dosad ne ispričane u Osijeku. Nakon toga smo nastavili u sličnom tonu, no u malo organizacijski težim uvjetima. Naime, ReArt planiran na proljeće trebao je biti festival koji bi na otvorenom prostoru, kod popularne školjke u parku kralja Držislava okupio umjetnike, zanimljive radionice, predstavio nekoliko predstava, glazbenih točki i još mnogo toga. Cilj je uspio, ReArt je oživio park, učinio ga taj dan veselijim i razigranijim te ga bacio u Zemlju čudesa, što je bila i tema ReArt festivala.

Nedugo nakon ReArt-a, u Osijek smo doveli globalni projekt nastao na ulicama Berlina, Papergirl. Nakon umjetničkih radionica, održana je i izložba na otvorenom te ostali popratni sadržaji, poput žongliranja vatrom i radionice slikanja. Nakon odlično posjećene izložbe, radovi su bili podijeljeni slučajnim prolaznicima grada Osijeka od strane vesele ekipe na biciklima.

Nije na odmet spomenuti osvajanje prve nagrade za naj ideju za zapošljavanje mladih u ruralnom sektoru koju smo osvojili na prvom Hrvatskom  Ruralnom Parlamentu. Također iza nas je mnogo festivala i druženja gdje smo vodili radionice. Tako smo bili na Regeneraciji Dunava, BackYardArt festu, Slami-land art festivalu, Kotlichu, Panoni i još mnogo toga.

plantaza2

Želja nam je nastaviti u tom smjeru, stvarati lijepe priče i ostvarivati kvalitetne suradnje. Već smo počeli organizirati Božićni ReArt ali i proljetni koji bi se trebao održati na Dan planeta Zemlje te bi nas ponovno uveo u drugi svijet, tj u središte Zemlje po knjizi Jules Verna.

Mnogo je toga što želimo izrealizirati, no za početak potrebno je kvalitetno proslaviti prvi rođendan. Ovim putem zahvaljujemo svima koji su nam pružili i pružaju i dalje podršku, hvala sponzorima, prijateljima, poznanicima, volonterima.

Vikend PLANTaže počinje 2.10. u petak u clubu Peppermint, dok vas 3.10 u subotu u Exit-u očekuje veliki party. Dođite, družite se i uživajte.

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!