Promo / Klubovi i udruge

PREDSTAVLJAMO: Osceo Dalal - Osječki centar egzotike i orijenta

PREDSTAVLJAMO: Osceo Dalal - Osječki centar egzotike i orijenta

Osječki centar egzotike i orijenta Dalal iliti poznatiji kao studio OSCEO Dalal, nalazi se u Donjem gradu, u ulici Zmaja J.Jovanovića 2a.

Rekreacijski centar za žene okuplja brojne polaznice Zumba fitnessa i škole trbušnog plesa raznih godišta, profila i zanimanja. U studio OSCEO Dalal svi dolaze s istim ciljem, jer upravo tamo polaznice dolaze po dozu pozitivne energije uz rekreaciju, vježbanje, te ostvarivanje zadanih ciljeva. Voditeljica studia OSCEO Dalal je Mia Varešanović, koja se sa svojim radom može pohvaliti već 7. godinu, s time da ona broji 26 za koji dan.

Fotograf portala sib.hr obišao je studio OSCEO Dalal, te uhvatio nekoliko kadrova zanimljivih plesnih prizora za vrijeme treninga trbušnog plesa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Instruktorica trbušnog plesa Mia Varešanović, pojasnila nam je pojam trbušnog plesa:
"Trbušni ples je najljepši ples koji žena može naučiti plesati. Dolazi iz arapskih zemalja, a ja sam učila plesati upravo u jednoj od njih, prelijepom Egiptu. Najbitnije je naučiti kontrolirati svoje tijelo, te izolirati pojedine dijelove dok su drugi dijelovi tijela u isto vrijeme aktivni. Možda zvuči komplicirano, na pogled izgleda lako, ali uz volju i predan rad polaznica, mogu Vas naučiti upravo tome. Za savladati osnove trbušnog plesa, potrebno je minimalno 3 mjeseca, no to je ovisno i o osobi. Neke osobe prvi put dođu na trening i bez problema mogu pratiti, dok je drugima teže. Nakon nekog vremena, rezultat rada svima progresira. Ne uspiju samo one osobe, koje odustanu, što je i logično. Kao i za sve što radite u životu je potrebno vrijeme, trud i rad. Napominjem samo da sam i ja jednom bila početnica!"

Također nas je zanimalo kako trbušni ples utječe na tijelo:
"Trbušni ples je odlična fizička aktivnost koja će Vaše tijelo oblikovati prema senzualnim ženskim oblinama. Uz oblikovanje tijela, radite na fleksibilnosti, te učite kako pravilno držati tijelo i kralježnicu. Trening može biti i kardio, ali tek kada se nauče elementi kako bi se mogao pratiti taj tempo, što je za razliku od Zumba fitness kardio sata koji mogu pratiti svi polaznici bez obzira na plesno iskustvo, jer se formula koreografija sastoji od 4 dijela koji se ponavljaju u pjesmi. Sat trbušnog plesa se sastoji od razgibavanja cijelog tijela, te posebice kukova, što je jako dobro za osobe koje rade uredski posao, tj. puno sjede, zatim slijedi učenje elemenata, koreografijski dio, isplesavanje, te istezanje i opuštanje. Kao što sam napomenula, potrebno je biti ustrajan da bi rezultati bili vidljivi. Uz treninge trbušnog plesa i Zumba fitnessa, te zdrav način prehrane uspjela sam skinuti 20-ak kilograma. Težina mi varira, plus-minus nekoliko kilograma, ovisno o broju nastupa i eventa na kojima ću nastupiti. Kako sam velika obožavateljica slatkiša, nekada si moram dopustiti svoj slatki dan. No, shvatila sam da se ugodnije osjećam u vitkom tijelu i imam više elana ako jedem zdravu hranu. Zato svim svojim polaznicama darujem plan prehrane kojim se hranim, kako bi uz treninge i takav način prehrane uspjeli doći do željenog cilja. Treninzi su jako bitni, ali je prehrana još bitnija!"

Tko sve pleše trbušni ples?
"Kod mene plešu samo pripadnice ljepšeg spola od 6 do 65 godina. Djevojčice od 6-14 godina imaju svoju grupu ponedjeljakom i srijedom od 20h. One su sve oduševljene plesom, kostimima i treninzima jer kroz učenje plesa i tjelesni razovoj uče i o manirima. Volim ih pohvaliti, što im daje veći poticaj za trud i napredak, a posebno volim kad mi pokažu kako su prave male damice. Grupa je otvorena za nove male polaznice, zato ih pozivam da nam se pridruže!
Žene su podjeljene u 4 grupe, početnička, srednja, napredna i Gold girls grupa. Vjerojatno Vas je zaintrigirao zadnji naziv grupe- Gold girls iliti Zlatne djevojke. One su dame u najboljim godinama, nasmiješene, vesele i rasplesane. Kada njih gledam, poželim biti kao one u tim godinama. To su žene koje su uz sve obiteljske obaveze i posao uspjele naći vrijeme za sebe i ono što vole, tj. ono što su zavoljele. Mislim da bi svijet bio puno ljepši i veseliji(a muževi sretniji) kad bi imao više "Zlatnih djevojki".
Početnička, srednja i napredna grupa razlikuju se po stupnjevima znanja elemenata i koreografija. U sklopu napredne grupe, nalazi se i "Show girls", plesačice koje nastupaju na raznim događanjima, proslavama rođendana, u clubovima, restoranima, poslovnim večerama i slično na poziv fizičkih i pravnih osoba. Povodom Vašeg dolaska u naš studio, najsretnijoj čitateljici portala sib.hr pokloniti ću mjesečnu članarinu trbušnog plesa."

Instruktorica trbušnog plesa i Zumba fitnessa, Mia pozvala je sve zainteresirane na treninge u studio OSCEO Dalal. Početnički tečaj trbušnog plesa kreće od 10. veljače 2015. u 21h, a održavati će se utorkom i četvrtkom od 21h. Potrebno je doći sportski odjeven, ponjeti bočicu vode i ručnik, te maramu s dukatima, ukoliko ju imate. Ukoliko imate plesne papučice, ponesite ih jer džon moram biti tanak zbog položaja stopala u plesu. Prvi sat je besplatan, a mjesečna članarina iznosi 170 kn.

Dobrodošle!

Za one koji se nisu odlučili što će darivati voljenoj osobi za Valentinovo, mogu kupiti poklon bon studia OSCEO Dalal, te darovati koristan, efektivan i orignalan poklon svojoj boljoj polovici.

Kontakt: Mia Varešanović, mob: 099 575 95 85

osceo2

[important title=Nagradni natječaj]Studio Osceo Dalal poklanja 1x članarinu. U komentar upišite Želim naučiti trbušni ples, a nekog od vas ćemo nagraditi.

Dobitnica je: Željka Musa[/important]

   


Izdvojeno

Reci što misliš!