Promo / Klubovi i udruge

PREDSTAVLJAMO: KHL Kune Osijek

PREDSTAVLJAMO: KHL Kune Osijek

Vratimo se na početak, prije nekih deset godina na led Sokolskog doma.

Nekoliko mladih osječkih zaljubljenika u klizanje 2000. godine odlučilo je okušati se u hokeju na ledu. Sportu koji tada nije bio prisutan u našem gradu. Sezona klizanja 2000./2001. bila je prva sezona s kojom je počeo hokej u Osijeku sa sedam hokejaša.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Već iduće sezone, 2001./2002. ekipa se uvećala za nekoliko ljudi među kojima su bila dva iskusna hokejaša iz Češke i Kanade. Stranci iz misije OSCE-a kao da su osječkoj ekipi dali krila. Igralo se puno bolje, tečnije a i dečki su pokupili neke ″finte″.

Treća sezona, 2002./2003. označila je službeni početaka rada KHL ”Kune” Osijek jer je upravo krajem 2002. godine klub konačno i osnovan. Od tada sve ove godine KHL ”Kune” Osijek ”tihi” je stanovnik sportske obitelji grada Osijeka. Što zbog kratke zimske sezone (otvoreni led), što zbog ranojutarnjih treninga vikendima od 7:30 do 9 sati. Klub se ne natječe u profesionalnom rangu natjecanja zbog u Osijeku nepostojećih uvjeta za takav pristup hokeju.

1eb8c42bade223de85f2b0ae7a6a411d.jpg

Dakle klub je amaterski, ali unatoč tomu izuzetno aktivan tijekom svoje ”ledene” sezone.
U ovoj tekućoj sezoni (2010./2011.) pokrenuli smo tri projekta, mali turnir slavonskih ekipa Slavonija Open, Malu slavonsku hokejašku ligu (sustav kružnog natjecanja svatko sa svakim u tri kola) i turnir Zlatna Kuna.

Za sve daljnje informacije o nama slobodno se obratite na jedan od brojeva telefona u kontaktima ili ako po palici i velikim torbama prepoznate nekog od naših hokejaša na ulici, slobodno ga zaustavite.
9ab5abcb3b4ea9fb7a1f9c26114b44f5.jpg

[important title=INFO O KLUBU]IME KLUBA: Klub hokeja na ledu ''Kune'' Osijek

Kontakt osoba:  Boris Tadijanović - predsjednik

Adresa: Zadarska 33


Telefon: - 091 971 6777

E-mail adresa:    [email protected]

Web stranice:    www.khl-kune.com.hr

Imate li formalno članstvo? - Imamo 20 članova.

Naplaćujete li članarinu?  -  Postoji godišnja simbolična članarina od 50 kuna koju nismo nikad naplatili.

Koje su vaše glavne aktivnosti?  -  Razvoj hokejaškog sporta u gradu Osijeku i regiji, sudjelovanje na natjecanjima, promocija hokeja kao izuzetno zanimljivog sporta, psihički i fizički razvoj članova kluba kroz druženje, treniranje i stjecanje određene discipline i vještine.

Koja je vaša osnovna ciljana skupina? (djeca, mladi, odrasli)   - Trenutno samo juniori i seniori zbog uvjeta za hokej koji su potpuno neodgovarajući u našem gradu.

U kojem prostoru trenirate?  -  Gradsko klizalište

Koliko imate trenera?   -  Jednog

S kojim dobnim skupinama radite? -   Trenutno samo seniorski pogon

Koliko imate članova? (podijeljeno po skupinama)  -  1 junior, 18 seniora, 1 veteran

S koliko godina je najbolje početi trenirati vaš sport?  -  Cjeloviti razvoj hokejaša počinje s 5 godina ako govorimo o tome da se takav jedan budući igrač usmjerava prema tome da talentom, radom i odricanjem krene prema profesionalnoj karijeri. Za amaterski hokej nikad nije kasno početi trenirati.

Je li potrebna posebna oprema? (ako je kolika je prosječna cijena)   -  Kompletna oprema za hokejaša seniora prosječne kvalitete (da pruža dovoljno zaštite) je u okviru 6000 do 7000 kuna. Sastoji se od klizaljki, šicera, suspenzora, hlača, plastrona, laktobrana, rukavica, kacige, palice, dresa i štucni.

Koliko često imate treninge i gdje?  -  Gradsko klizalište, svaki vikend (subota, nedjelja) od 7:30 do 9:00. Kad su zimski praznici za školarce, treninzi su svaki dan u istom vremenu. (Napomena: treninzi se odvijaju samo u zimskom terminu, a početku treninga biti ćete obavješteni na vrijeme).

Kontakt osoba za treninge  -  Boris Tadijanović

Sudjelujete li na natjecanjima?  - Sudjelujemo u amaterskom rangu natjecanja. Sezone 2010./2011. to su Slavonija Open 2011. turnir, Zlatna Kuna 2011. turnir, Vukovar 2011. turnir, Delnice 2011. turnir i Mala slavonska hokejaška liga 2011. uz nekoliko prijateljskih utakmica sa susjednim klubovima iz regije.

Dosadašnji uspjesi?  - Treće mjesto Vukovar 2010. Prvo mjesto Slavonija Open 2011. Pobjednici Male slavonske lige za 2011. Treće mjesto Zlatna Kuna 2011. Četvrto mjesto Vukovar 2011. Šesto mjesto Delnice 2011.


S kojim problemima se susrećete u radu? (financije, prostor za treniranje, oprema,...)    Kratka sezona na otvorenom ledu. Led neodgovarajućih dimenzija. Rani i rijetki termini za treniranje. Nedostatak financija zbog skupe opreme.

Jesmo li nešto zaboravili –  Do ove sezone preslaba medijska pokrivenost ovako jednog izuzetno zanimljivog i dinamičnog sporta.[/important]


GALERIJU SLIKA pogledajte OVDJE

VIDEO:

KHL Kune Osijek - predstavljanje u Otvorenom studiju STV-a:

{youtube}PGpMOLuG1Ls{/youtube}

STV 21.02.20011. Zlatna kuna:

{youtube}_m9LFnk4ZvM{/youtube}


Izdvojeno

Reci što misliš!