Promo / Klubovi i udruge

Predstavljen Dekanter kao podrška eno gastro turizmu

Predstavljen Dekanter kao podrška eno gastro turizmu

Sukladno najavi danas je u prostorijama vinoteke "Vinita" u Osijeku održana prezentacija plana rada novoosnovane udruge "Dekanter".

Predsjednik udruge Damir Zrno istaknuo je kako je udruga osnovana s ciljem edukacije lokalnog stanovništva o vinima koja se proizvode u našoj regiji i cijeloj Hrvatskoj, te o kulturi stola. "Ujedno", kaže Zrno, "kroz naš ćemo rad provoditi projekte kojima ćemo promovirati turizam, hranu i vina izvan granica Hrvatske."

Dodao je da se u udrugu mogu učlaniti svi zainteresirani punoljetni građani (članarina je 200 kuna), a za članove su pripremljeni popusti, akcije, posebne ponude putovanja i ostalo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gost na današnjem predstavljanju bio je zamjenik gradonačelnika Osijeka Vladimir Ham, koji je i sam prolazio određene eno-gastro edukacije. Posebno je pohvalio projektni pristup udruge "Dekanter" od početka djelovanja.

"Grad Osijek neće financirati hladni pogon udruga, one moraju imati konkretan plan rada i upravo sam zbog toga danas došao dati podršku ovoj udruzi", zaključio je Ham.

Na konferenciji je gostovao i direktor Turističke zajednice Osječko – baranjske županije Antonio Sobol.

"Hrana i vino su najbolje što možemo ponuditi našim gostima, dakako uz poznato slavonsko i baranjsko gostoprimstvo", rekao je Sobol i dodao kako se u promociju apsolutno trebaju uključiti i razne udruge, koje "svojim dobrim idejama mogu uvelike pomoći u što boljem osmišljavanju turističke ponude."


Izdvojeno

Reci što misliš!