Vijesti / Osijek

U dvije godine ukradeno joj je pet bicikala, jedan je izgorio, a drugi ostao bez oba kotača

U dvije godine ukradeno joj je pet bicikala, jedan je izgorio, a drugi ostao bez oba kotača

Osječanka Eva Venus odlučila je ne kupovati automobil te uštedjeti na troškovima kredita, servisiranja i registriranja automobila korištenjem bicikla, kao osnovnog prijevoznog sredstva. No, ta ju je odluka skupo koštala zbog lopova koji su joj samo u posljednje dvije godine ukrali pet bicikala, sa šestog su skinuli kotače vrijedne 800 kuna, a sedmi je stradao u podmetnutom požaru.

Dakle, u dvije godine Eva je ostala bez sedam bicikala, a otkako je postala biciklistica ukradeno joj je više od 10 bicikala.

Ovo je strašno i moram reći da se ja u ovom gradu ne osjećam sigurno ni na trenutak. Zadnji bicikl koji je nestao prije nekoliko dana je iznimno vrijedan jer se radi o modelu iz ograničene serije, specifičnog dizajna. Nedavno sam za taj bicikl dobila ponudu od 1.000 eura i odbila sam jer sam ga dobila na dar prije 14 godina. Taj je bicikl već jednom bio ukraden, ali ga je pronašao jedan od korisnika Udruge za promicanje inkluzije u kojoj sam zaposlena i to upravo zbog specifičnog izgleda bicikla. Ni ostali ukradeni bicikli nisu bili jeftini, ni jedan nije bio jeftiniji od 3.000 kuna” - žali se Eva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Inače, naša sugovornica kaže kako se biciklom vozi cijele godine, i po suncu i po kiši i po snijegu, u posljednjih 10 godina bicikli su joj postali velika ljubav, a bez bicikla u istoj zgradi u Bosutskoj 17 ostao je i njen sin. Nesreća s biciklima upotpunjena je i požarom sredinom siječnja ove godine, kada je gorio skuter, ali je u požaru stradao i Evin bicikl koji je bio zaključan za stup javne rasvjete pokraj skutera.

nKC7C.jpgNemam povjerenja u policiju jer ja sve uredno prijavljujem, ali time nisam ništa postigla. Stoga, nudim novčanu nagradu za sve informacije o posljednjem ukradenom biciklu koji je lako izdvojiti među drugim biciklima na ulicama. Dakle, ako je netko primijetio ovakav bicikl (na fotografiji), neka mi se javi na 095/527-2318, a za kvalitetnu informaciju slijedi i nagrada”, kaže Venus.

I.Sekol (Glas Slavonije)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!