Promo / Gospodarstvo

SOMIDOM EXPO od petka na Pampasu

SOMIDOM EXPO od petka na Pampasu

„Osječki sajam" d.o.o., organizator je izuzetno značajne gospodarske priredbe međunarodnog karaktera - 20. SOMIDOM EXPO, u Osijeku u vremenu od 01. – 03. lipnja 2012.

„Osječki sajam" d.o.o., organizator je izuzetno značajne gospodarske priredbe međunarodnog karaktera - 20. SOMIDOM EXPO, u Osijeku u vremenu od 01. – 03. lipnja 2012.

somidom495

Priredbu koja obuhvaća pet sajamskih priredbi: 20. Međunarodni sajam graditeljstva i opremanja – DOM, 16. Sajam automobila – Motomobil, 13. Obrtnički sajam i 5. Sajam obrazovanja i 1. Moje zdravlje, Sajam organizira u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom obrtničkom komorom, Gradom Osijekom i Osječko-baranjskom županijom kao pokroviteljem.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Graditeljstvo, opremanje, ekološka i energetska učinkovitost programsko su određenje i osnovna poveznica svih izlagača 20. Međunarodnog sajma graditeljstva i opremanja – DOM.. Već tradicionalno na sajmu se predstavlja gospodarstvo grada prijatelja Grada Osijeka – Tuzle, te razmjenjujući iskustva i uspostavljajući kontakte pospješujemo uspostavljanje novih i jačanje postojećih gospodarskih i kulturnih veza.

16. Motomobil, marketinška je podrška trgovini automobilima i gospodarskim vozilima, čije je tržište više nego ikad ugroženo utjecajem globalne recesije. Na sajmu se predstavljaju lokalni distributeri gotovo svih marki osobnih i gospodarskih vozila, kao i prateće automobilske industrije.

13. Obrtnički sajam, koji ostvaruju u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom, prezentira dostignuća i mogućnosti hrvatskog obrtništva, koji može biti značajan čimbenik u pokretanju gospodarskih aktivnosti, te usmjeravanjem na zapošljavanje stručnog kadra poticati obrazovanje za rad u ovom značajnom segmentu hrvatskog gospodarstva.

Doprinos nastojanjima hrvatskog društva znanja u odgovoru sve zahtjevnijem europskom tržištu rada, čiji smo nedjeljivi dio, svakako je manifestacija 5. OBRAZOVANJE – sajam obrazovanja, koji ima za cilj prezentirati mladima ponudu obrazovnih institucija i mogućnosti stručnog usavršavanja. Prvi sajam MOJE ZDRAVLJE s ponudom zdravstvenih usluga, te proizvodima i načinima tradicionalnog, konvencionalnog i alternativnog liječenja i zaštite zdravlja, daje prikaz raznovrsnih mogućnosti, tehnike, tehnologije i novih spoznaja čiji je cilj unaprjeđenje zdravlja, te zaštita i pomoć potrebnima, bolesnima i starim osobama. Vjerujemo da je briga i skrb za zdravlje pojedinca osnovni preduvjet zdrave populacije u cijelosti. Stoga pokrećemo ovu sajamsku priredbu za koju svakako ima potencijala u našem okruženju, kao i otvaranju novih radnih mjesta, te ostvarenju zapošljavanja i samozapošljavanja u ovom segmentu.

Sajam se svečano otvara u petak, 01, lipnja u 13,00 sati. Radno vrijeme sajma je od 10,00 do 19,00 sati, a ulaz i parking za posjetitelje su besplatni.

[important title=PROGRAM STRUČNO – POPRATNIH AKTIVNOSTI]SOMIDOM EXPO

Osijek, 01. – 03. lipnja 2012.

01. lipnja 2012. / petak /

Sajamski prostor PAMPAS – otvoreni prostor

13,00 sati – SVEČANO OTVORENJE SOMIDOM EXPO 2012.

13. Obrtnički sajam, 16. Motomobil, 20. Dom, 5. Obrazovanje, 1. Moje zdravlje

Sajamski prostor Pampas – dvorana za sastanke – Paviljon 1

14,00 sati Stručna predavanja za područje šumarstva i drvne industrije

Tema: Kontrola i certifikacija ekološke proizvodnje
Predavač: Dr.sc. Jadranka Roša
Organizacija: Kontrolna stanica za ekološku proizvodnju HŠ d.o.o.

Tema: Mogućnosti pridobivanja šumske biomase
Predavač: Izv.prof.dr.sc. Željko Zečić
Organizacija: Šumarski fakultet, Sveučilište u Zagrebu

Tema: Tehnologije proizvodnje drvne sječke i izračun cijene u ovisnosti na udio vlage
Predavač: Tomislav Starčić, dipl.ing.
Organizacija: Hrvatske šume d.o.o.

02. lipnja 2012. / subota /

Sajamski prostor Pampas – dvorana za sastanke – Paviljon 1

10,00 sati Auto moto tribina- Sudjeluju članovi moto klubova s područja Osječko-baranjske županije i članovi udruge izviđača Hrast Osijek

Tema: Sigurnost u prometu
Predavač: Ivica Vuko struč.spec.krim. policijski službenik Postaje prometne policije Osijek
Organizacija: MUP RH Postaja prometne policije Osijek

Sajamski prostor Pampas – dvorana za sastanke – Paviljon 1

17,00 sati Predavanje

Tema: Temeljni principi prehrane sportaša i rekreativaca
Predavač: dr.sc. Ignac Kulier, nutricionist, Zagreb

Tema: Osnovna načela uravnotežene prehrane
Predavač: Danijela Periš, dipl.ing. sveučilišna specijalistica sigurnosti i kvalitete hrane, te predsjednica udruge VAGA Osijek
Organizacija: Crveni križ Osijek i udruga VAGA Osijek

03. lipnja 2012. / nedjelja /

Sajamski prostor Pampas – dvorana za sastanke – Paviljon 1

10,00 sati Edukacijsko-prezentacijsko predavanje

Tema: Zajedno u zaštiti osobne imovine
Predavač: Tomislav Ćorluka, struč.spec.krim.policijski službenik Odsjeka prevencije
Mario Pavin,struč.spec.krim. policijski službenik Odjela općeg kriminaliteta PU OBŽ
Organizacija: MUP RH PU Osječko-baranjske županije

Sajamski prostor Pampas – dvorana za sastanke – Pav.1

11,00 sati- Podjela plaketa i priznanja Obrtničke komore Osječko baranjske županije za sudjelovanje na sajmu SOMIDOM EXPO 2012. na 13. Obrtničkom sajmu[/important]

   


Izdvojeno

Reci što misliš!