Fami najavio 600 novih radnih mjesta

Fami najavio 600 novih radnih mjesta

Trgovačka ponuda u središtu Retfale obogaćena je prvom maloprodajnom prodavaonicom proizvoda tvrtke Fami d.o.o. iz Rakitovice. Riječ je o projektu FAMI Grupe “Borba za očuvanje vlastite robne marke”, kojim se planira otvaranje stotinjak prodavaonica i do 600 radnih mjesta u Hrvatskoj!
Najavio je to Mirko Falamić, predsjednik Uprave FAMI Grupe, otvarajući prvu od tri-četiri trgovine koje u dogledno vrijeme planira otvoriti u Osijeku na frekventnim lokacijama. “Fami je ostvario cilj da na jednom mjestu kupac može vidjeti i kupiti sve proizvode robne marke po izuzetno povoljnoj, proizvođačkoj cijeni, uključujući PDV. To je ujedno kotač koji znači povećanje prodaje i proizvodnje, što se održava na povećanje broja zaposlenih u proizvodnji i trgovini. Što više prodajemo izravnom kupcu u velikoj mreži, više će biti slobodnih radnih mjesta. Otvaranjem stotinjak prodavaonica diljem Hrvatske, u sljedećih godinu dana, planiramo zaposliti 550 - 600 osoba”, najavljuje Mirko Falamić.
Prva Famijeva osječka prodavaonica uposlila je četiri radnice. “Na natječaj za osječko područje zamolbama se javilo više od 300 osoba iz Osijeka i okolice, izbor je bio težak. Posao su tražili nezaposleni raznih kvalifikacija od trgovca do osoba sa VŠS i VSS, čak i magistar znanosti”, otkriva Falamić.

Tijekom jučerašnjega otvorenja kupci su u redovima ulazili u trgovinu u Strossmayerovoj 188, manje zbog znatiželje, a više jer više od 250 prehrambenih proizvoda (začini, juhe, keksi, kruh, voda, sokovi...) robne marke Fami ima proizvođačku cijenu, recimo, 500 grama tjestenine stoji 2,99 kuna.

Čestitke župana i gradonačelnika
“Zadovoljstvo je u krizi i recesiji vidjeti širenje proizvodne djelatnosti, otvaranje novih radnih mjesta i osiguranje prodaje svoje robe, brenda po najnižim mogućim cijenama”, rekao je osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić čestitajući Mirku Falamiću.
Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo pohvalio je poslovanje s 220 uposlenih i najavu novoga upošljavanja do 600 radnika, čestitavši na razvoju i konkuretnosti ponude koja udovoljava europskim standardima.


TEKST: N.Špoljarić
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja