Promo / Gospodarstvo

Osječki Farmeron je dobio 1.4 milijuna dolara investicije iz Silicijske doline: Zapošljavat će u SAD-u i Osijeku

Osječki Farmeron je dobio 1.4 milijuna dolara investicije iz Silicijske doline: Zapošljavat će u SAD-u i Osijeku

Osječki Farmeron je dobio investiciju od 1.4 milijuna dolara odnosno skoro 8 milijuna kuna za osvajanje svijeta svojim "Google Analyticsom za farme".

Osječki Farmeron je dobio investiciju od 1.4 milijuna dolara odnosno skoro 8 milijuna kuna za osvajanje svijeta svojim "Google Analyticsom za farme" koji velikim poljoprivrednim pogonima omogućava jednostavno praćenje njihove stoke.

Farmeron495

Prema pisanju bloga Netokracija koji se bavi internetskim tehnologijama Farmeron je nakon Ljubljane oduševio i Amerikance i to je rezultiralo ovim iznosom. Farmeron u svijetu više nije nepoznanica jer njihovu aplikaciju koristi već preko 450 farmi u 14 zemalja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Matija Kopić, pokretač Farmerona za Netokraciju je prokomentirao ovu investiciju:

Fundraising je jedinstveno, iscrpljujuće iskustvo, te sam tijekom procesa gotovo 90 posto svojega vremena provodio sa investitorima. Moram priznati da nismo imali prevelikih problema kod uvjeravanja vrhunskih investitora da je poljoprivrednoj industriji potreban temeljiti "disrupt". Mi smo tražili investitore koji imaju iskustva sa SaaS kompanijama te enterprise softverom općenitom – i sretni smo što smo dobili podršku upravo takvih ljudi. Računamo na njihovo iskustvo te na svladavanje prvoga velikog cilja koji je pred nama: formiranje prodajnoga tima na oba kontinenta na kojima smo prisutni.

Ideja za Farmeron nastala je kao rezultat stanja u poljoprivredi Slavonije, gdje poljoprivrednici teško prate primjerice koliko njihove krave proizvode mlijeka. No iz male Slavonije Farmeron je prerastao u aplikaciju koju koriste i velike svjetske farme koje su smanjile troškove praćenja podataka o proizvodnjiz a 60 posto.

[span clas=attentinon]Matija Kopić: "Nije istina da se ne može uspjeti iz Hrvatske"[/span]

Sredstva za svoj projekt dobili su putem poslovnih anđela, a među njima najviše je uložio Naval Ravikant, a Lee Hover  iz NextView Venturesa navodi kako se Farmeron čini kao neobična investicija, ali naglašava kako su poljoprivreda te prehrana jedne od najbitnijih svjetskih industrija:

Farmeron predstavlja jedinstvenu i neiskorištenu priliku za razvoj software-as-a-service rješenja, posebice s obzirom da preko 164 milijuna farmi širom svijeta ima pristup internetu, a proizvodnja poljoprivrednih proizvoda mora zadovoljiti 7 milijarda ljudi.

Novac koji su uspjeli privući koristiti če za zapošljavanje novih članova tima u SAD i Europi i to u Osijeku pa je uz već provjerene programerske tvrtke poput Inchoo-a, K-informatike i Mono-a Osijek dobio još jednu tvrku gdje će se moći zaposliti programeri.

 

52960635a57f614bd7b499db20fd5d7c.jpg

Posao koji je krenuo i isprva nasmijavao dobio je priliku pokoriti poljoprivredni svijet, a nadamo se kako će i domaći poljoprivrednici shvatiti važnost ovakvog alata koji je u današnjem svijetu svakom poljoprivredniku potrebano jednako kao i primjerice traktor.

Kako bi bili i čim uspješniji u komunikaciji sa partnerima Farmeroni su danas napravili i akviziciju na polju community-a te su angažirali jednog on najvećih domaćih stručnjaka na tome području Željka Rihu, a što on radi možete pratiti na Twitter profilu @zriha, odnosno na @farmeron

Izvor: Netokracija.com

    

 


Izdvojeno

Reci što misliš!