Promo / Gospodarstvo

Mladi poduzetnik iz Pleternice proizvodit će bambus u limenkama

Mladi poduzetnik iz Pleternice proizvodit će bambus u limenkama

Od 1. travnja tržište alkoholnih i bezalkoholnih pića u Hrvatskoj bit će bogatije za novi proizvod. Riječ je poznatom piću bambus, no proizvedenom u uskim limenkama , što je novost na tržištu.

Možda plasiranje novog pića pod nazivom "bamboos" i ne bi bila neka vijest da projekt nije pokrenuo 22-godišnjak iz Pleternice, student na zagrebačkoj Visokoj školi tržišnih komunikacija Agora, Kristijan Ljubešić.

"Ideju sam dobio na drugoj godini fakulteta. Budući da sam i sam ljubitelj bambusa, zainteresirao sam se za izradu tog pića kao gotovog proizvoda. Od vlastitoga istraživanja pa do profesionalne analize u suradnji s marketinškom agencijom New Moment iz Beograda zaključio sam da bi bilo više nego dobro pokrenuti jednu novu priču, proizvod i za Hrvatsku, ali i šire", kaže nam Ljubešić.
Analizu tržišta proveo je u šest gradova u Hrvatskoj na 1200 ispitanika i u više od 500 kafića. Ustanovio je i da se od ukupne potrošnje vina u HoReCa kanalu čak 90 posto proda kao bambus.

Poduzetnička obitelj

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iako potječe iz poduzetničke obitelji (u čijem je vlasništvu tvrtka Geneza, s više od 220 zaposlenih, koja radi na telekomunikacijskim poslovima s T-HT-om i T-Mobileom), Ljubešić nam kaže da je novo piće isključivo njegova ideja. Na njoj je radio više od godinu dana, a koliko je projekt ambiciozan i zahtjevan, govori i podatak da posebne, uske limenke kupuje u Poljskoj, dok će se bambus puniti u punionici Terra Production u Inđiji, u Srbiji.

"Riječ je o tvornici u kojoj se pune i coca-cola, red bull... Iako bi mi posao i papirologija bili lakši u Hrvatskoj, proizvod punimo u Srbiji jer je tamo jedina punionica za ovaj tip limenki u regiji", objašnjava Ljubešić. Isto je i s proizvodnjom limenki - rade se u Poljskoj u pogonima kompanije Ball Corporation, jedne od vodećih za proizvodnju limenki u Europi. I dok se cola prema posebnoj recepturi proizvodi u Njemačkoj, vino je iz vinarije Poljoprivrednoga poduzeća Orahovica.

[span class=attention]Članak u cijelosti pročitajte na www.poslovni.hr [/span]

Izvor. www.poslovni.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!