Promo / Gospodarstvo

Osječka web stranica najbolja u Hrvatskoj

Osječka web stranica najbolja u Hrvatskoj

Spajanje voćarstva, internet-marketinga i novih medija recept su za uspjeh mladog proizvođača jabuka Stipu Dumančića iz Osijeka, koji je za svoju web stranicu www.volim-jabuke.com nagrađen prvim mjestom na prestižnom Vidi web top 100 natjecanju u kategoriji sport, zdravlje i prehrana.


Priča o ljubavi prema jabukama krenula je 2008
. godine sadnjom voćnjaka s tri sorte jabuka na pet hektara površine. Mladi voćar uz rad je i učio, informirao se te odlučio voćarstvo podići na novu razinu i iskoristiti zaljubljenost u računala i moderne tehnologije.

Htio sam osmisliti logo, priču i marketing uz koji će jabuka biti 'fora', biti 'cool'. Značajan doprinos dao je i snimatelj Marko Butraković, koji je 2009. godine snimio film u kojem prolaznici na Trgu slobode uživaju u jabukama. Logotip zagrizene jabuke i natpis "Volim jabuke" dobro je prihvaćen, a da je zanimljiv govori i reakcija velike tvrtke Apple, koja nas je kontaktirala preko odvjetničkog ureda u Londonu te zamolila da izmijenimo logotip jer podsjeća na njihov. O tome još pregovaramo”, rekao je 28-godišnji Dumančić.
c31f98f04e94952f36f0241fb59831c4.jpg

Od mladića koji nije mnogo znao o voćarstvu, u samo tri godine, Stipe je postao uspješan voćar koji svoj proizvod prodaje u maloprodaji i veleprodaji, jabuke dostavlja na kućnu adresu, prima on-line narudžbe, proizvodi dvije vrste potpuno prirodnih sokova te ih prodaje u bočicama od 0,2 litre u pet kafića u Osijeku te u pakiranju od 5 litara.

- Mutni i bistri sok od 0,2 litre prodaje se u Trici, Kestenu, Figaru, Saloonu i Visu, a ugostitelji koji žele naš potpuno prirodni sok u kojemu nema ništa osim istiješnjene jabuke mogu nas kontaktirati preko web stranice. Za razliku od ostalih, navodno prirodnih sokova, naš se ne pravi ni od kakvog koncentrata, samo istisnuta jabuka. On-line se mogu i naručiti jabuke koje ćemo za kupce iz Osijeka dostaviti na kućnu adresu za 50 kuna po gajbi.

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na web stranici kupac može odabrati sortu koju želi dobiti na kućni prag, a jabuke će stići uredno poslagane u kutiji s logotipom firme te s papirom na kojem piše više informacija o kupljenoj sorti. Jabuka tako postaje brendirana, korisnici se informiraju i educiraju, a ne moraju otići na tržnicu. Kod nas se do sada dostavljala samo pizza, a sada na kućni prag stižu i jabuke - objašnjava Dumančić.
Na web stranici “Volim jabuke” novost je proširena ponuda sorti jabuka, a partnerski odnos s Vedranom Šunjićem donio je još četiri dodatne sorte.

POGLEDAJTE: Jonagold, ajdared, granny smith, ... jednostavno Volim jabuke

TEKST: I.Sekol, Glas Slavonije

 


Izdvojeno

Reci što misliš!