Promo / Gospodarstvo

VIDEO: Nove investicije u Karolini

VIDEO: Nove investicije u Karolini

Osječka tvrtka Karolina početkom ove godine postala je članicom Kraš grupe nakon što ju je prodao austrijski Lorenz Snack-World.

Od tada su u tvornici otvorene nove proizvodne linije, a zaposleni su i novi radnici. Tvrtku je danas posjetio gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo koji je s vodstvom Karoline razgovarao o planovima te tvrtke za budućnost.

U rujnu ove godine pokrenute su dvije nove proizvodne linije u osječkoj tvornici u što je Kraš uložio pet milijuna Eura. Do sada je zaposleno četrdeset novih djelatnika, a plan je do kraja godine zaposliti dodatnih dvadeset. U 2011.-oj planira se kako će ukupna proizvodnja narasti na 6100 tona slatkih i slanih proizvoda, a već za iduću godinu plan je 9000 tona.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

KREŠIMIR BUBALO - gradonačelnik Osijeka
Čestitam i na rastu prihoda ali isto tako na novom zapošljavanju. Incesticija je hvalevrijedna u iznosu 5 milijuna eura, ali drago mi je što smo pričali o planovima za iduću godinu. Isto tako želio sam postaviti pitanje da li grad još nešto nije napravio što je trebao vezano uz planove, vezano za infrastrukturu, drago mi je što ide sve svojim tijekom

ALEN VARENINA - direktor Karoline
Veliki su planovi za budućnost, ima još puno posla ali ono što je najvažnije da je najveći dio količina proizvodnih novih već sada instaliran, da su ljudi počeli novi raditi u Karolini, da je naš dosadašnji kadar zaposlen i da radimo punom parom i to je ono što je najvažnije u cijeloj priči

U idućoj godini planira se otvaranje još dvije proizvodne linije – jedna linija slanih štapića, kao i treća linija za proizvodnju vafla. Radi se i na uređenju prostora oko tvornice, a planiraju se i dodatne investicije u infrastrukturu kao i poboljšanje starijih linija.

VIDEO:

TEKST: STV


Izdvojeno

Reci što misliš!