Promo / Gospodarstvo

FOTO: 14. Osječki jesenski sajam + PROGRAM

FOTO: 14. Osječki jesenski sajam + PROGRAM

Na Sajamskom prostoru Pampas, u organizaciji Osječkog sajma d.o.o., od 6. - 9. listopada 2011. održava  se 14. Osječki jesenski sajam.

Osječki sajam d.o.o. svake godine na jesenskoj sajamskoj priredbi izlaže najnovija dostignuća nacionalnog gospodarstva u području poljoprivrede, prehrambene industrije i ekološki zdrave hrane, grijanja, štednje energije i opremanja doma, proizvodnje i prezentacije autohtonih proizvoda i usluga naše regije.

U sklopu programa ovogodišnjeg 14. osječkog jesenskog sajma, koji se organizira pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, održat će se i 16. nacionalno ocjenjivanje kvalitetnih sorti meda u organizaciji i suradnji s HGK Županijskom komorom Osijek te će biti obilježena 130. godišnjica izlaženja časopisa "Hrvatska pčela".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz direktora Osječkog sajma d.o.o. Sašu Uranjeka i predsjednika HGK Županijske komore Osijek Zorana Kovačevića, o programu 14. osječkog jesenskog sajma govorio je i gradonačelnik Krešimir Bubalo, još jednom podsjetivši na dugu i sve uspješniju tradiciju osječkoj sajmovanja.

Tekst: Osijek.hr

Sajam meda

Osijek je od 6.-toga do 9.-toga ovoga mjeseca domaćin najveće pčelarske manifestacije u našoj zemlji Dani meda u Hrvatskoj, koja se već 16.-tu godinu zaredom održava u Osijeku - kolijevki hrvatskog pčelarstva. Organizatori najavljuju najbogatiji i najsadržajniji program do sada. Teći će med i mlijeko od raznovrsnosti događanja.

Dio sadržaja održavat će se na Pampasu od četvrtka do nedjelje, u sklopu Osječkog jesenskog sajma, dio na Trgu Ante Starčevića u petak pod nazivom Mladi i med, a središnji u subotu u sveučilišnom kampusu, kada će svečano biti obilježena 130-ta obljetnica kontinuiranog izlaženja časopisa Hrvatska pčela.

Tom će prigodom biti promovirana i monografija 130 godina Hrvatske pčele, a nakon toga i proglašeni rezultati 16.-tog ocjenjivanja meda u Hrvatskoj, pakovina od meda i kvalitete pića od meda i na bazi meda.

Hrvatski su pčelari spremni za ulazak u Europsku uniju, istaknuo je Ernest Nad iz Hrvatske gospodarske komore –županijske komore Osijek. Na ovogodišnje je ocjenjivanje pristiglo 169 uzoraka meda, a plan je u budućnosti proširiti ga i na prehrambene proizvode o meda.

Manifestacija Mladi i med, koja će 6-tu godinu zaredom biti održana u sklopu Dana meda na Trgu Ante Starčevića, sastojat će se od prodajno-promotivnog i scenskog segmenta, najavio je Zdenko Kovačević. Stjepan Kudeljnjak govorio je o nastupu Zadruge pčelara Slavonije i Baranje na Osječkome sajmu, a Zlatko Puškadija o gospodarsko-znanstvenom skupu pčelara na novoizgrađenom Poljoprivrednom fakultetu. Najavljen je i niz drugih atraktivnih događanja.

{youtube}_s6Dtf1lpXY{/youtube}

Tekst i video: STV

FOTO: SiB.hr

jesenjski_sajam_program_495


Izdvojeno

Reci što misliš!