VIDEO: Sajam Agro Zemlja

VIDEO: Sajam Agro Zemlja

Šesnaesti sajam poljoprivrede, prehrane, hortikulture, ribolova, lovstva, ekologije i seoskog turizma - Agro Zemlja, otvoren je danas u Bizovačkim toplicama. U tri dana trajanja posjetiteljima će svoje proizvode predstaviti više od dvjesto izlagača. Poljoprivredna mehanizacija, domaća hrana, rukotvorine – dio je to ponude šesnaestog bizovačkog sajma Agro Zemlja. Unatoč krizi koja se i ovdje spominjala, organizator sajma, San Katava, zadovoljan je brojem izlagača. Poručio je kako se kriza može prevladati isključivo radom, te je stoga čestitao svim izlagačima jer se kaže, oni upravo nastupom na ovoj manifestaciji bore za podizanje gospodarstva.

SAN KATAVA - Katava d.o.o.

«(Tu je negdje između 200 i 300 izlagača, naravno ako gledamo one velike tu su najznačajniji poljoprivredna mehanizacija, svi traktori koji djeluju na hrvatskom tržištu. Ono što će sigurno mnoge zanimati to je u unutrašnjem dijelu štandovi na kojima poljoprivrednici mogu dobiti vrlo zanimljive i korisne informacije, a i tijekom trajanja sajma iskoristiti priliku za povoljnu kupovinu.)»

Sajam Agro Zemlja otvorio je ministar poljoprivrede Petar Čobanković. Tom je prigodom među ostalim kazao, kako je ovo bila teška proizvodna godina u kojoj su brojne vremenske neprilike znatno pogodile poljoprivredu.

PETAR ČOBANKOVIĆ - ministar poljoprivrede
«(Naravno da još uvijek puno toga treba učiniti, da u poljoprivredi nikad nije bilo niti lagano, niti jednostavno, niti je to područje gdje se u kratkom vremenskom roku mogla akumulirati značajna dobit.)»

Prvi dan sajma privukao je i brojne posjetitelje. Dok su neki samo razgledali bogatu ponudu, mnogi su nešto i kupili.
Što sve nudi ova sajamska manifestacija svi zainteresirani mogu provjeriti i tijekom vikenda. Od popratnih sadržaja izdvojit ćemo lovački čobanac u subotu, te petu županijsku stočarsku izložbu koja će se održati u nedjelju.

VIDEO:
{yotube}L-GuviQeWow{/youtube}
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja