Promo / Gospodarstvo

Nagrađena Christmas Tea ambalaža Osječana - Maje Matas i Krešimira Milolože

Nagrađena Christmas Tea ambalaža Osječana - Maje Matas i Krešimira Milolože

Dvoje mladih hrvatskih dizajnera, Maja Matas i Krešimir Miloloža, koji rade zajedno pod umjetničkim nazivom Mint, osvojili su međunarodno priznanje organizacije internetskog magazina Core77 iz New Yorka i tako se našli u društvu uglednih svjetskih imena, saznajemo od Maje Matas, rođene 1987. u Osijeku.

Ovdje je riječ o profesionalnoj kategoriji proizvoda koji još nisu u proizvodnji. Međunarodni stručni žiri iz Velike Britanije i Kine nagradio je taj samoinicirani rad, dizajn ambalaže pod nazivom Christmas Tea, čije autorstvo potpisuje dvoje naših mladih dizajnera.

"Rješenje ambalaže predstavlja snažnu, čistu i inovativno jasnu komunikacijsku cjelinu, a karakteristična božićna drvca koja izlaze izvan primarne ambalaže čine proizvod jedinstvenim i prepoznatljivim, ciljajući na emotivnu komponentu prilikom kupnje", naglasio je Aric Chen, predsjednik ocjenivačkog suda.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Iako je riječ o međunarodno priznatom projektu, a uporaba ovakve ambalaže znatno bi pridonijela konkurentnosti proizvoda, vodeći hrvatski proizvođači još uvijek nisu pokazali dovoljno sluha za ovakvim oblikom tržišnih komunikacija", kaže Krešimir Miloloža, suautor projekta.

Core77 je internetski portal koji služi za razmjenu informacija, iskustava i zbivanja među profesionalcima iz područja dizajna. Jedan je od najdugovječnijih internetskih magazina (djeluje od 1995.), a rasprave i radovi s portala redovito se objavljuju u The New York Timesu.

christmas_tea_495_1

U razgovoru za Core77, Maja otkriva kako je vanjski član autorskog tima bio i njezin otac Jozo Matas, javnosti poznat kao direktor Partner banke u Zagrebu, koji je bio zadužen za tehnička pitanja, između ostalog i za kontakte s proizvođačima ambalaže. Dvojac iz dizajnerskog studija Mint uvrstio je njegovo ime u prijavu za Core77ov natječaj u znak zahvalnosti, a pomalo i iz šale, ne vjerujući da bi njihov rad mogao biti nagrađen. Da o šali nije riječ, bilo je jasno kada je u 2 ujutro stigla sretna vijest iz Kine!

[important title=]Dizajnerski dvojac Mint predstavljaju Maja Matas i Krešimir Miloloža. Njih dvoje su lani magistrirali na Studiju dizajna pri zagrebačkom Arhitektonskom fakultetu, Maja smjer industrijskog dizajna, a Krešimir dizajn vizualnih komunikacija. Tvrtku Mint osnivaju ove godine. Osvojili su prvu nagradu za logotip Ministarstva prvosuđa Republike Hrvatske. Još tijekom studija dobivaju nagrade i izlažu na Magdalena Festivalu kreativne komunikacije u Mariboru, Danu D u Zagrebu, Vienna Design Weeku u Beču, Biennalu dizajna Bio22 u Ljubljani i drugim priznatim manifestacijama iz područja dizajna. Sudjeluju na brojnim konferencijama i predavanjima u inozemstvu te aktivno prate svjetske trendove iz područja primijenjene umjetnosti.[/important]

christmas_tea_495_2

Tekst: Glas Slavonije
Foto: Core77

   

   


Izdvojeno

Reci što misliš!