Promo / Gospodarstvo

FlixBus i Čitaj knjigu započeli suradnju projektom ''Putuj i čitaj''

FlixBus i Čitaj knjigu započeli suradnju projektom ''Putuj i čitaj''

Povodeći se izrekom ˝Svijet je poput knjige, oni koji ne putuju pročitali su samo jednu stranicu˝ (Aurelije Augustin) FlixBus započinje novu priču o putovanjima pod nazivom Putuj i čitaj.

˝FlixBus od samih početaka stavlja putnika u fokus svoje usluge te uvijek nastoji ponuditi više kako bi prijevoz od točke A do točke B bio doživljaj. Ponekad se putnici tijekom više satnih vožnji žele jednostavno isključiti i to vrijeme uzeti za sebe, a čitanje i putovanje međusobno se nadopunjuju.˝ - izjavila je Petra Milanović, voditeljica odnosa s javnošću za FlixBus CEE South. ˝Upravo vodeći se tom spoznajom, proizašla je i suradnja s Alis.˝ - dodala je Petra.

Putuj i Čitaj za sve koji vole dobru knjigu i nove avanture

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Putuj i Čitaj jest projekt proizašao iz suradnje s Alis Marić i blogom Čitaj knjigu, najpopularniji regionalni blog koji promovira vrijednosti čitanja knjiga i cjeloživotnog učenja. U ovom trenutku blog broji gotovo 500 tisuća pratitelja na društvenim mrežama. Putuj i čitaj priča započinje na ovogodišnjem sajmu knjiga Interliber u sklopu Alis Marić kutka za čitanje, a glavni lik ove priče je upravo putnik koji udobno zavaljen u svoje sjedalo uzbuđeno čeka polazak s perona autobusnog kolodvora te započinje svoju avanturu do posljednje stanice.

˝Od početka pokretanja bloga Čitaj knjigu sanjala sam povezati svoje dvije velike ljubavi, knjigu i putovanje.
Volim ispijati kavu ili čaj u kafićima gdje su se sastajali poznati pisci. Obožavam tumarati po gradu gdje je boravio moj najdraži lik iz omiljenog romana i diviti se velikim i impresivnim bibliotekama koje skrivaju mnoge tajne i mirišu na dobre knjige.˝ - izjavila je Alis Marić, osnivačica bloga Čitaj knjigu.

Za dolazak na Interliber u Zagreb, FlixBus je osigurao popuste koji se mogu preuzeti na Čitaj knjigu stranici, a na samom sajmu ljubitelji knjiga za početak će moći preuzeti svoje nove bookmarkove s popustima na sljedeća putovanja te se informirati o iznenađenjima koja ih očekuju tijekom narednih nekoliko mjeseci.

˝Želja mi je knjigoljupce voditi u najljepše knjižnice, knjižare, book cafée i mjesta gdje su se okupljali, živjeli i pisali veliki pisci. Drago mi je da sam konačno pronašla pravog partnera u ostvarenju mojih snova -  spajanju knjiga i putovanja. Nema više izvlačenja da se nema vremena za čitanje.˝ - dodala je Alis.

Već od prosinca stižu prva iznenađenja za FlixBus putnika na pojedinim određenim putovanjima unutar Hrvatske, dok će početkom sljedeće godine putnici FlixBusa moći besplatno posuditi knjigu u autobusu ili razmijeniti svoju s drugim putnicima. Putovanja do najljepših knjižara i europskih gradova na koja će Alis Marić putovati sa svojim obožavateljima knjiga, još su jedna poslastica za proljeće sljedeće godine.

˝Cilj nam je ovim potezom potaknuti putnike da svoje slobodno vrijeme u autobusu iskoriste upravo na čitanje i edukaciju te uzmu vremena samo za sebe. U današnje vrijeme možemo reći da je pravi luksuz biti offline, pa zašto ne iskoristiti kvalitetno vrijeme provedeno u autobusu.˝ – zaključila je Petra.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!