Izgradite karijeru na društvenim i biotehničkim studijima u Požegi

Izgradite karijeru na društvenim i biotehničkim studijima u Požegi

pozega 1

Veleučilište u Požegi ove godine slavi 20. obljetnicu osnivanja te nudi stručno i specijalističko obrazovanje na slijedećim studijima:

1. Društveni odjel, sa preddiplomskim stručnim studijima:
• Računovodstvo,
• Trgovina i
• Upravni studij i specijalistički diplomski stručni studij:
• Trgovinsko poslovanje

2. Poljoprivredni odjel, sa preddiplomskim stručnim studijima:
• Vinogradarstvo-vinarstvo-voćarstvo i
• Prehrambena tehnologija

pozega 2

Na Veleučilištu je do danas diplomiralo 3335 studenata, a trenutno studira 994 studenata na četiri preddiplomska stručna studija i jednom diplomskom stručnom studiju. Na Veleučilištu je zaposleno 53 djelatnika od kojih 16 doktora znanosti i 7 magistara znanosti.
Od 2009. godine Veleučilište je nositelj Erasmus povelje što znači da vrši razmjenu studenata i nastavnika sa sličnim ustanovama u inozemstvu. Samo tijekom 2017. godine ostvarena je 61 mobilnost (21 odlazna i 40 dolaznih). Osim navedenog Veleučilište je ustrojilo sustav osiguravanja kvalitete koji zadire u sve djelatnosti njegova rada. Svake dvije godine na Veleučilištu se organizira međunarodna konferencija Vallis aurea koja okuplja eminentne stručnjake iz regije, a kao nastavak konferencije pokrenut je časopis istog imena koji izlazi na engleskom jeziku dva puta godišnje.

pozega 4

Od 2010. godine do danas na Veleučilištu je provedeno ili se provodi šest EU projekata vrijednosti gotovo 40 milijuna kuna od kojih je najveći projekt „Izgradnja studentskog doma u Požegi" u iznosu od 32.683.129,43 kuna što je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka Projekta. U okviru projekta izgradit će se i opremiti studentski dom bruto površine 2.888,66 m2. koji će u svom sastavu imati 110 kreveta u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa kupaonicama te opremljenu kuhinju s menzom za osamdeset osoba.Na Veleučilištu djeluju dvije udruge: ALUMNI udruga završenih studenata te Sportska udruga studenata Veleučilišta u Požegi. Svakako treba spomenuti kvalitetno izvođenje praktične nastave posebice na studiju Vinogradarstvo-vinarstvo-voćarstvo te proizvodnju nadaleko poznatog vrhunskog vina. Veleučilište surađuje sa mnogim institucijama u gradu i županiji te sudjeluje kao suorganizator na različitim javnim događanjima kao što su Sajam poslova, Agro-tour Slavonija, Okusi jeseni, Zeleno – plavo, Martinje itd.

Prijavite za studiranje na Veleučilištu u Požegi i kreirajte svoju uspješnu karijeru.

Detaljnije informacije su dostupne na www.vup.hr i telefonu 034-311-460.

  
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja