Osječka tvrtka Baby Sunshine uz pomoć EU fondova do proširenja djelatnosti i novih strojeva

Osječka tvrtka Baby Sunshine uz pomoć EU fondova do proširenja djelatnosti i novih strojeva

fotka palcic

Tvrtka Baby Sunshine iz Osijeka, koja je od prije poznata tržištu kroz svoj brand Palčić i jedinstvenu svečanu odjeću i tekstil za bebe uspješno ulazi u nove projekte.

Jedan od tih projekata je i ulaganje u nove strojeve za dovršavanje tekstila i proizvodnju odjeće, koju podupire Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (Hamag-Bicro).

Provedbom projekta došlo je do proširenja postojećih kapaciteta proizvodnje s naglaskom na modernizaciju i automatizaciju proizvodnje, što se ostvarilo kupnjom moderne i visokokvalitetne proizvodne opreme i strojeva uz ulaganje u energetski efikasnije strojeve.

Provedba predmetnog projekta neophodna je za buduće poslovanje tvrtke jer će rezultati koji će biti dostignuti kao konačni rezultat ulaganja omogućiti proširenje djelatnosti tvrtke na proizvodnju radne i zaštitne odjeće te proširenje proizvodnje na ugostiteljski tekstil i popratne proizvode. Osim modernizacije proizvodnje, jedan od noviteta unutar proizvodnje svakako je i mogućnost strojnog vezenja na sve vrste tekstila.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 199.435,00 kn, a iznos sufinanciranja od strane Europske unije je 167.000,00 kn. Cijeli projekt je odobren unutar operativnog programa Konkurentnost i kohezija pod Europskim strukturnim i investicijskim fondovima za razdoblje 2014. – 2020. Opći cilj projekta je razvoj malog i srednjeg poduzetništva te razvoj novih kompetencija i stvaranje novih, odnosno očuvanje postojećih radnih mjesta.

Uz mnogo noviteta unutar tvrtke, Baby Sunshine i dalje uspješno čvrsto drži mjesto na tržištu svečanog baby tekstila i dodatne opreme te cijeli Palčić asortiman možete pregledati i kupiti putem njihovog web shopa palcic.eu.

palcic1
Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Baby Sunshine j.d.o.o.

   
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Petak

Subota

Nedjelja