Promo / Gospodarstvo

Tvrtka Modo gradi tvornicu namještaja

Tvrtka Modo gradi tvornicu namještaja

Miroslav Mršo, vlasnik tvrtke, koja ove godine ulazi u petu godinu postojanja, kaže da je zatvaranje financijske konstrukcije trajalo gotovo godinu dana, no dobro su iskoristili to vrijeme.

"Uz podrušku HBOR-a, HAMAG-a i HPB-a ostvarili smo dobru kreditnu liniju, s kamatom tek nešto većom od četiri posto, uz državno jamstvo za kreditiranje poduzetništva", kaže Mršo. Administrativni uredi i pogon proizvodnje namještaja trebali bi biti potpuno operativni u veljači iduće godine. "Kapacitet proizvodnje bit će 60 - 70 šlepera namještaja iz masive. Kao i do sada, orijentirat ćemo se prvenstveno na inotržišta Njemačke, Švedske, Engleske i SAD-a", najavljuje Mršo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovaj mjesec, primjerice, on odlazi na završne razgovore u Boston kako bi dogovorio uvjete otpreme prvog kontejnera namještaja. Ondje se naziru dvije mogućnosti plasmana - prodaja kroz već uhodan lanac salona namještaja, premda ne odustaje od razmišljanja da odmah krene u salon pod svojim brendom. U svakom slučaju prva isporuka je planirana za kraj rujna, a Mršo će istaknuti kako su uz dodatno zapošljavnje, već sada u mogućnosti zatvoriti kompletne proizvodne kapacitete za iduću godinu. Ipak, ni domaće tržište neće ostati posve zanemareno, Modo će svoj namještaj plasirati preko distributera.

Nova tvornica (na fotografiji projekt tvornice izložen je na zidu) imat će karakter ekoprijatelja, proizvodnja će biti "dust free", jer će sav nusproizvod bit iskorišten za proizvodnju peleta. "Za potrebe grijanja naše tvornice prema projekcijama bit će nam potrebno do 30 tona peleta godišnje, a mi ćemo ih proizvoditi 70 tona mjesečno! Logički se kao sljedeće faza buduće tvornice nameće ideja investicije u tehnologiju proizvodnje peleta, koji se na europskom tržištu sve više koriste kao ogrjev", razmišlja Mršo.

{youtube}npubKn3LWgU{/youtube}

TEKST: Dario KUŠTRO (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!