IZOLIRKA: ''Nemamo uzore u poslovanju, no imamo svoje ciljeve koje nastojimo ostvariti''

IZOLIRKA: ''Nemamo uzore u poslovanju, no imamo svoje ciljeve koje nastojimo ostvariti''

izolirka 02

U vrijeme stvaranja samostalne Hrvatske države i novog zakona o gospodarstvu, obrt osnovan 1967. prerasta u poduzeće "Izolirka" koje se može podičiti najvećom ponudom materijala za građenje u Slavoniji i Baranji.

S obzirom na to da ove godine slave 50 godina poslovanja, razgovarali smo sa Sanjom Prusinom, voditeljicom marketinga koja kazuje kako im je kada govorimo o poslovanju, 2008. bila najbolja, ali i najgora.

Od zatvaranja četiri poslovnice za vrijeme recesije do puta za oporavka

"2008. je bila najbolja, ali i najgora upravo stoga što je prije recesije bilo odlično, zbog čega smo se s uvjerenjem da će se tempo rasta i dalje nastavljati proširili na 10 poslovnica. Tada smo se suočili s opadanjem prometa. Previše smo se raširili, a gospodarstvo je naglo počelo padati. Nismo mogli pratiti tempo, a da bi mogli stati na noge, morali smo zatvoriti četiri poslovnice.

Premda je recesija ostavila ožiljke, u ovo vrijeme radimo u šest poslovnica opskrbljenim građevinskim materijalom od podruma do krova i možemo se pohvaliti korektnim odnosima sa svim dobavljačima koji su i dan danas voljni raditi s nama. Osobito smo sretni što su unatoč teškim vremenima iz prošlosti zadržani korektni odnosi koji nam jako dobro dođu u godinama oporavka.“

Brojni proizvodi za izgradnju, adaptaciju, renoviranje i popravljanje

Dolazak lijepog vremena i proljeća zasigurno je dobar znak za početak vanjskih, ali i unutarnjih radova. Toplije vrijeme nakon dugog i hladnog razdoblja idealno je za održavanje ili pripremu okućnice kada bi zablistala s prvim zrakama sunca.

izolirka 01

Putem internet stranice www.izolirka.hr možete pretražiti bogatu ponudu po sljedećim kategorijama:


krovište
fasade i fasadni sustavi
žbuke i veziva
izolacije
opeke i blokovi
armature i željezo
suha gradnja
okućnica
podne obloge
alati i oprema.

Ponovno ulažu u marketing - najbolji partner u izgradnji

"Kada govorimo o oporavku tržišta, uslijed znakova opravka gospodarstva, ali i građevinarstva općenito, počela se oporavljati i Izolirka, a da je tome tako, svjedoče i prošlogodišnji poslovni rezultati koji su puno bolji od prijašnjih godina. Dokaz tome je novi detalj na kojemu je poradila Uprava, a odnosi se na ponovno ulaganje u marketing čime tvrtki daju jednu notu više", priča Sanja Prusina.

Kroz marketing, različitim kanalima komunikacie, nastoje se približiti svojim kupcima izvođačima, investitorima i pojedincima te prezentirati se kao partnera u izgradnji, a zahvaljujući bogatom asortimanu, dobro pogođenim lokacijama (dvije poslovnice u Osijeku, jednoj u Čepinu, Vukovaru, Kneževim vinogradima i Valpovu) i uslugama koje, između ostalog, obuhvaćaju besplatni organizirani prijevoz robe (u vrijednosti od 5.000 kn i u radijusu 20 km od poslovnice), to i uspijevaju.

Kako bi kupcima ponudili što bolji asortiman, zaposlenici Izolirke posjećuju i europske sajmove (njemačke i talijanske) gdje pronalaze nove dobavljače i robe. Kupcima, izvođačima i investitorima ugađaju i organiziranim radionicama na koje dolaze i učenici iz Građevinske škole zahvaljujući kojima cijela priča dobiva dodatni edukativni štih.

"Distribucija građevinskog materijala je naša primarna djelatnost kojom nastojimo zadržati svoju tržišnu nišu. Radimo svoj posao najbolje što znamo i nemamo uzore u poslovanju, no imamo svoje ciljeve koje nastojimo ostvariti", dodaje Sanja Prusina.

  
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Utorak

Srijeda