Pravilo 20-20-60: Kako pronaći najbolji posao u najbržem roku?

Pravilo 20-20-60: Kako pronaći najbolji posao u najbržem roku?

mediator

U današnje vrijeme, kada teško da možemo zamisliti da cijeli život provedemo na jednom radnom mjestu, od iznimne je važnosti svladati umijeće traženja posla.

Jeste li već čuli za pravilo 20-20-60? Radi se o organizaciji vlastitog vremena, najvažnijeg resursa kojeg posjedujete, i tome kako to pravilo možete prenijeti na svaku Vašu aktivnost – pa tako i na traženje posla. Cilj su, kratko rečeno, bolji rezultati u manje vremena.

Budite iskreni, je li Vam uopće palo na pamet baviti se time? Prvo što pada na um, jeste zapravo da svakako za vrijeme potrage za poslom imate dovoljno „slobodnog vremena“ – pa čemu se onda zamarati time? Svatko od nas želi što brže naći posao, financijski se osigurati i nipošto ne ostati nezaposlen. Sve je to točno – no u tome i leži važnost organizacije vremena. Ovo pravilo će Vam pomoći da upravo to i postignete – samo brže. Kao i kod svakog drugog posla, postoji određeno vrijeme u kojem biste te zadatke trebali odraditi, i stoga Vam je potrebna dobra priprema.

Kako podijeliti vrijeme i aktivnosti u traženju posla? Pravilo 20-20-60 - jednostavno i efikasno!

U primjeni može izgledati ovako:
- 20% za pripremu, izradu i doradu životopisa i zamolbe.
- 20% za umrežavanje.

Ukoliko u svojoj okolini, ili online, imate mrežu kontakata koji su dobro opskrbljeni informacijama, to može biti od iznimne važnosti za Vašu potragu. Stoga još danas odlučite da ćete 20% svog vremena odvojiti za umrežavanje kroz raznorazna predavanja, radionice, dane otvorenih vrata ili si jednostavno online graditi veću mrežu kontakata od dosadašnje.

60 % za istraživanje

Pretraživanje otvorenih radnih mjesta, relevantnih portala, slanje dokumenata i prijava na otvorena radna mjesta – kao i učitavanje Vašeg životopisa na online portalima za traženje posla, suradnja s agencijama za posredovanje pri zapošljavanju – sve su to važne aktivnosti. Danas, kada na raspolaganju imate mnoštvo posrednika pri zapošljavanju čije su usluge za Vas potpuno besplatne, jer ih financiraju isključivo poslodavci – ovaj postotak čak možete i smanjiti ukoliko se prepustite u ruke stručnjaka.

Najteže je pronaći otvorena radna mjesta koja odgovaraju Vašim kvalifikacijama, te si na taj način osigurati mogućnost izbora – i zašto to ne biste prepustili nekome tko redovito prati događanja na tržištu?

Ukoliko se budete držali aktivnosti koje si zadate, sigurni smo da će Vam pravilo 20-20-60 pomoći na Vašem putu ka uspjehu.

Savjetujemo da jasno i precizno definirate svoj cilj i rješavajte izazove jedan po jedan, ali i da si date dovoljno vremena za ostvarenje cilja.
Predlažemo da si svakog tjedna odredite na koliko natječaja za posao ćete se prijaviti, na koliko ćete predavanja otići svaki mjesec, te na koji način ćete iz tjedna u tjedan, iz mjeseca u mjesec poboljšavati svoje sposobnosti traženja posla. No, ukoliko želite biti sigurni da će osim Vas, i netko za Vas tražiti trenutno otvorena radna mjesta, predlažemo da se obratite stručnjaku.

Odnedavno u Osijeku možete pokucati na vrata Mediator Group-a, tvrtke koja ima razvijenu suradnju s tvrtkama raznih profila u Njemačkoj i uvid u njihove objave natječaja za posao. Na Vaš zahtjev pretražuje natječaje prema Vašim kriterijima - a osim toga i zajedno s Vama kreira mogućnosti daljnjeg razvoja Vaše karijere u EU.

Zahvaljujući činjenici da zavod za zapošljavanje više nema monopol u pristupu informacijama poslodavca i da se sve više okrećemo pretraživanju otvorenih radnih mjesta kako to rade napredne europske zemlje poput Njemačke, Švedske i Norveške, tržište još nikada nije bilo toliko okrenuto informiranju radnika – iskoristite svoju priliku još danas i pobijedite svoj strah od neuspjeha!

   
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

No events