Promo / Gospodarstvo

U Osijeku otvorena prva trgovina s voćem i povrćem iz domaće proizvodnje

U Osijeku otvorena prva trgovina s voćem i povrćem iz domaće proizvodnje

Osječani od danas imaju priliku kupovati svježe voće i povrće iz domaće proizvodnje. Obitelj Filakov otvorila je prodavaonicu voća i povrća koje se uzgaja u Baranji.

Do sada su kupci često odlazili u Baranju, a sada će imati prigodu nabavku domaćeg voća i povrća obaviti u Osijeku, kaže direktor obiteljske tvrtke Darko Filakov, i dodaje kako je drugi razlog otvaranja ovakve prodavaonice veliki broj nakupaca koji robu kupljenu na veletržnici ili u nekim trgovačkim lancima, prodaju pod njihovim imenom.

- Proizvodnja visokokvalitetnog voća i povrća, moguća je uz strogo kontroliranu proizvodnju čime se rukovode voćari i proizvođači povrća čija će se roba naći i na policama ove prodavaonice.Integralni pristup zaštiti pruža ujedno dugoročno održivi način proizvodnje, rekao nam je  Rajko Jambrošić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Njegova pak tvrtka još od 2002.godine savjetuje proizvođačima voća i povrća uvođenje bumbara u staklenike i plastenike. Proizvodnja je to bez insekticida i pesticida jer se primjenjuju i ekološke mjere zaštite.

Riječ je o hvale vrijednom projektu, istaknuli su zamjenik župana osječko-baranjskog Dragan Vulin i gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić. Primjer je to mladim poduzetnicima kojima treba otvoriti vrata drugih tržišta i ako je moguće, konačno povezati zelenu i plavu brazdu, istaknuo je Vulin.

Kupci su jedva dočekali mogućnost da na gotovo kućnom pragu imaju mogućnost nabavke voća i povrća iz domaće proizvodnje. Trgovina se nalazi na adresi Martina Divalta 30 (Sjenjak, Osijek).

Tekst: Radio Osijek
Foto: J.Bilić/SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!