U Osijeku otvorena prva trgovina s voćem i povrćem iz domaće proizvodnje

FOTO U Osijeku otvorena prva trgovina s voćem i povrćem iz domaće proizvodnje

trgovina voce povrce 22

Osječani od danas imaju priliku kupovati svježe voće i povrće iz domaće proizvodnje. Obitelj Filakov otvorila je prodavaonicu voća i povrća koje se uzgaja u Baranji.

Do sada su kupci često odlazili u Baranju, a sada će imati prigodu nabavku domaćeg voća i povrća obaviti u Osijeku, kaže direktor obiteljske tvrtke Darko Filakov, i dodaje kako je drugi razlog otvaranja ovakve prodavaonice veliki broj nakupaca koji robu kupljenu na veletržnici ili u nekim trgovačkim lancima, prodaju pod njihovim imenom.

- Proizvodnja visokokvalitetnog voća i povrća, moguća je uz strogo kontroliranu proizvodnju čime se rukovode voćari i proizvođači povrća čija će se roba naći i na policama ove prodavaonice.Integralni pristup zaštiti pruža ujedno dugoročno održivi način proizvodnje, rekao nam je  Rajko Jambrošić.

Njegova pak tvrtka još od 2002.godine savjetuje proizvođačima voća i povrća uvođenje bumbara u staklenike i plastenike. Proizvodnja je to bez insekticida i pesticida jer se primjenjuju i ekološke mjere zaštite.

Riječ je o hvale vrijednom projektu, istaknuli su zamjenik župana osječko-baranjskog Dragan Vulin i gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić. Primjer je to mladim poduzetnicima kojima treba otvoriti vrata drugih tržišta i ako je moguće, konačno povezati zelenu i plavu brazdu, istaknuo je Vulin.

Kupci su jedva dočekali mogućnost da na gotovo kućnom pragu imaju mogućnost nabavke voća i povrća iz domaće proizvodnje. Trgovina se nalazi na adresi Martina Divalta 30 (Sjenjak, Osijek).

Tekst: Radio Osijek
Foto: J.Bilić/SiB.hr

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Petak

Subota

Nedjelja