Promo / Gospodarstvo

Inovativni Osječani osmislili prvi mobilni hostel na svijetu: smještaj na kotačima za 26 osoba!

Inovativni Osječani osmislili prvi mobilni hostel na svijetu: smještaj na kotačima za 26 osoba!

Ideju za ovaj projekt ekipa je dobila na temelju vlastitih, uglavnom loših iskustava sa smještajem na festivalima.

Smještaj je i dalje veliki problem na mnogim putovanjima, a posebice festivalima. Tom je problemu doskočio tim Osječana koji su osmislili projekt Nearby Hostel.

Ideje djeluje kao hostelski smještaj na kotačima, a ovisno o lokaciji festivala, tako se može mijenjati i lokacija hostela.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Četveročlani osječki tim koji stoji iza projekta Nearby Hostel je na Indiegogou ovih dana započeo crowdfunding kampanju s ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju prvog mobilnog hostela na svijetu.

Ideju za ovaj projekt ekipa je dobila na temelju vlastitih, uglavnom loših iskustava sa smještajem na festivalima. Festivali se uglavnom rade izvan gradova, smještaj u hotelima je skup i često ga je teško naći ili ga je potrebno rezervirati mjesecima unaprijed, a tu je i pitanje prijevoza od festivalske lokacije do hotela. Alternativa je spavanje u šatoru, što je nesigurno, neudobno i često bez osnovne infrastrukture.

nearby hostel2

Nearby Hostel je zamišljen kao jednostavan mobilni hostel koji bi se lako prenosio s jedne festivalske lokacije na drugu, pri čemu kompletna instalacija (montaža/demontaža) ne bi trajala dulje od pola sata.

Nearby Hostel imat će devet soba s 26 kreveta (jedna 8-krevetna, jedna 4-krevetna i dvije 7-krevetne sobe), svaka s toaletom i pametnim tušem, ali i drugim pogodnostima poput klime, internet veze, televizora, hladnjaka, utičnica za struju, pa sve do udobnih kreveta. Tu su i snack bar i aparat za pravljenje svježe kave ujutro... Drugim riječima, hotelski komfor po hostelskim cijenama u neposrednoj blizini festivala koji pratite.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!