9 D Reality - zaputite se u svijet devete dimenzije u centru Osijeka

9 D Reality - zaputite se u svijet devete dimenzije u centru Osijeka

9reality 07

U vrijeme kada razvoj tehnologije svakim danom nadmašuje svako ljudsko poimanje o njezinim mogućnostima, drago nam je vidjeti kako tehnološka dostignuća ne zaobilaze ni Lijepu našu.

Tako je Osijek nedavno dobio pojačanje na fronti zabavne ponude u gradu u obliku 9D simulatora, smještenih u Ulici Hrvatske Republike 18 i time po prvi puta u Hrvatskoj, ali i Europi građanima omogućio priliku uživati u projekcijama virtualne stvarnosti.

Tvrtka 9D Reality osnovana je u Osijeku u studenom 2015. godine, a već do sada svoju prisutnost broji na šest otvorenih lokacija u četiri najveća grada u Hrvatskoj – Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci.

9D simulatore vrlo ćete lako uočiti – sastoje se od 3 kabine sa sjedalima te svemirskim izgledom već na prvi pogled plijene pažnju posjetitelja.
Posebnost ovih specijaliziranih uređaja za reprodukciju virtualne stvarnosti leži u inovativnom načinu projekcije samog filma: ono što posjetitelji gledaju jest 3D slika, slična onoj u kinu, no 9D jedinstvenost uzrokuje da se slika pomiče i mijenja sinkronizirano s pokretima glave i time omogućuje svakom posjetitelju vidokrug od 360 stupnjeva, stvarajući dojam da ste doslovnog zakoračenja u neku novu stvarnost. Vizualni doživljaj dodatno je popraćen kretanjem kapsule u kojoj je posjetitelj smješten i zvučnom stimulacijom za ostvarivanje što realističnijeg dojma.

9D trenutno omogućuje uživanje u 28 različitih projekcija prikladnih za svaki uzrast, koje žanrovski pokrivaju sve vrste – od veselih crtića za Vaše najmlađe, preko adrenalinskih avantura za pustolove ili edukativnih projekcija za one koje vole spojiti zabavno i korisno, sve do horor priča za one najhrabrije. Cijena projekcije iznosi od 10 do 30 kn, ovisno o dužini trajanja projekcija čija se dužina kreće u rasponu od 2 - 9:30 minuta.

U sklopu svoje misije, 9D ima samo jedan cilj - učiniti svijet virtualne stvarnosti dostupan svima. Kako kažu iz 9D-a: „U ovom trenutku, ulazak u svijet virtualne realnosti još uvijek predstavlja stvar prestiža jer je za opremu potrebno izdvojiti popriličan iznos novca, no naša tvrtka pronašla je način na koji 9D virtualnu stvarnost uspijevamo približiti široj javnosti te upoznati ju s istom po doista prihvatljivoj cijeni, jer kako i sam naš moto glasi – VR for everyone – virtualna stvarnost bi zaista trebala biti zabava koju si svatko može priuštiti!“

9reality 02

Nagradna igraU duhu misije 9D Reality-a te u želji da doprinesemo našim sugrađanima zbog kojih se i razvio cijeli 9D koncept, SiB.hr u suradnji s 9D reality organizira nagradnu igru u kojoj ćemo 5 sretnih dobitnika nagraditi s 3 besplatne ulaznice za 9D projekciju po Vašoj želji!

Za sudjelovanje u nagradnoj igri potrebno je lajkati službenu Facebook stranicu 9D Reality te na istoj, ispod objave nagradnog pitanja, u komentaru dati odgovor.

Tim 9D Reality-a nagradit će pet najboljih odgovora s 3 besplatne ulaznice!

Dobitnike nagradne igre objavit ćemo za tjedan dana na našem portalu, a do tada za sve dodatne informacije pratite naš portal i službene stranice 9D Reality-a.

9D simulatore u Osijeku možete pronaći u Ulici Hrvatske Republike 18 gdje su za sve posjetitelje otvoreni svakim danom od 10 – 22 h.

Ako Vam se pomisao o putovanju u virtualnu stvarnost svidjela, lajkajte i podijelite stranicu 9D Reality-a na Vašem profilu!

9reality 01

9reality 03

9reality 04

9reality 06

   
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja