Promo / Gospodarstvo

Učilište Studium upisuje programe osposobljavanja za dadilju, masera i njegovatelja

Učilište Studium upisuje programe osposobljavanja za dadilju, masera i njegovatelja

Učilište Studium vrši upise za nove grupe polaznika u programe osposobljavanja za dadilju, masera i njegovatelja. Planirani početak nastave je 30. ožujka 2015. godine. Sve dodatne informacije možete zatražiti putem telefona 031/201-193, 095/744-7444, mailom ([email protected]) ili izravno u učilištu Studium, ustanovi za obrazovanje odraslih (Reisnerova 74, Osijek).

Detaljnije o programima:

[blockquote]Dadilja

Stupanjem na snagu Zakona o dadiljama, poslove dadilje mogu obavljati isključivo educirane osobe koje su upisane u imenik dadilja i pomoćnih dadilja. Njihov posao je brinuti se i skrbiti o djeci u dobi do 14 godina.

Uvjeti za upis u program osposobljavanja za poslove dadilje su završeno najmanje trogodišnje srednjoškolsko obrazovanje, 18 godina života i uvjerenje obiteljskog liječnika o psihofizičkoj sposobnosti za obavljanje poslova dadilje. Program se sastoji od teorijskog dijela nastave, vježbi i praktičnog dijela nastave koji se provodi u ustanovama socijalne skrbi, zdravstvenim ustanovama, odgojno-obrazovnim ustanovama ili u obrtima dadilja. Svrha programa je omogućiti polaznicima stjecanje znanja o razvoju djeteta, pravilnoj prehrani i higijeni, komunikaciji s djecom, roditeljima i suradnicima, rekreaciji i zabavi djece kao i sva potrebna znanja o zakonskim propisima, zaštiti na radu i pružanju prve pomoći.

Po završetku programa, polaznici se mogu zaposliti u obrtima za dadilje ili mogu otvoriti vlastiti obrt i čuvati djecu privatno u domovima roditelja ili u vlastitim stambenim ili poslovnim prostorima.[/blockquote]

[blockquote]Njegovatelj/ica starijih i nemoćnih osoba

Program osposobljavanja za njegovatelja/icu starijih i nemoćnih osoba trenutno je jedan od najtraženijih programa osposobljavanja iz razloga jer osobe koje završe ovaj program vrlo brzo pronađu posao, kako u Republici Hrvatskoj tako i na tržištu Europske unije (u Njemačkoj, Austriji, Velikoj Britaniji…). Posao njegovatelja je pružanje opće osobne njege starijim i nemoćnim osobama u zdravstvenim ili socijalnim ustanovama ili u vlastitim domovima osoba koje njeguju.

Uvjeti za upis su završena minimalno osnovna škola, 18 godina života i liječničko uvjerenje o psihofizičkom stanju polaznika. Kroz teoriju, vježbe i praktičnu nastavu, njegovatelji su osposobljeni prepoznati promjene u procesu starenja, pravilno koristiti postupke u njezi starijih, nemoćnih i bolesnih osoba, održavati higijenu prostora i pribora, primijeniti pravila pružanja prve pomoći i zaštite na radu te komunicirati na primjeren način. Veliko nam je zadovoljstvo kada nam se naši bivši polaznici pohvale da su dobili posao upravo u ustanovama gdje su odrađivali praktični dio nastave.[/blockquote]

[blockquote]Maser/ka

U današnjem ubrzanom i stresnom načinu života maseri su sve potrebniji, a masaža je jedna od najpoznatijih metoda opuštanja i liječenja. Posao masera vrlo je cijenjen, a educirani maseri sve su traženiji na tržištu.

Uvjeti za upis u program osposobljavanja za masera/ku su završena trogodišnja ili četverogodišnja srednja škola, 18 godina života i liječničko uvjerenje o zdravstvenom stanju polaznika. Naš program osposobljavanja za masera/ku uključuje teorijsku nastavu, vježbe koje se izvode u sprecijaliziranoj učionici (opremljenoj potrebnim materijalima za rad i profesionalim stolom za masažu) te od praktičnog dijela nastave koji se provodi izvan ustanove – u salonima za masažu. Naši polaznici steći će znanja o građi i funkciji organa i organskih sustava, osnovama dermatologije, kako pripremiti i koristiti pribor za rad na pravilan način, osigurati potrebnu higijenu prostora, vladati tehnikama klasične masaže, primijeniti pravila zaštite na radu i pružanje prve pomoći te kako komunicirati s klijentima na primjeren način.

Maseri koji završe program osposobljavanja mogu otvoriti vlastiti obrt za samostalno obavljanje poslova masera ili se mogu zaposliti u kozmetičkim salonima, domovima za starije i nemoćne osobe, obrtima za masažu tijela, hotelima, fitness i wellness centrima...[/blockquote]

Kontakti:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Telefoni: 031/201-193, 095/744-7444
Mail: [email protected] 
Adresa: Studium, ustanova za obrazovanje odraslih (Reisnerova 74, Osijek)
Facebook: Učilište Studium

    


Izdvojeno

Reci što misliš!