Promo / Gospodarstvo

Zavirite u Portanovu dva tjedna prije otvorenja!

Zavirite u Portanovu dva tjedna prije otvorenja!

Došavši na gradilište, imali smo priliku vidjeti veliku gužvu. Već sam prilaz Portanovi odaje svu kompleksnost obujma radova koji se izvode na centru. Svi prilazni putevi bili su zakrčeni kako osobnim vozilima radnika tako i službenim vozilima kompanija koje rade na Portanovi.

Sa zaštitnim kacigama na glavi gurali smo se između radnih strojeva i mnoštva radnika. Prvo što se zapaža po ulasku jest da su arhitekti vodili brigu o tome da unutrašnjost ne odaje pravu veličinu centra, kako kupci i posjetitelji ne bi stjecali dojam praznog prostora. Neobična je izvedba stropova koji su sačinjeni od nepravilnih ploha po uzoru na fasadu centra, što uspješno razbija monotoniju i čini prostor zanimljivijim.

2e3b3ce60ef30e9a3524b5aee4d0a460.jpg

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon prizemlja smo posjetili gornje etaže, gdje se privode kraju radovi na trgovinama poput Zare, New Yorkera, Ann Christine, Adidasa i dr. Kratko smo se zadržali na jutarnjoj kavici u prostoru Adidasove trgovine, a zatim krenuli prema parkiralištu na krovu i zadnjoj etaži gdje se nalazi zabavni dio. Tamo smo vidjeli prostorije gdje će se nalaziti Cinestar, American Bowling, Golden Sun Casino i ostali zabavni sadržaji.

9898ec99de5f85de2b7011293dd5d3aa.jpg

14cdd701e672b2dea2f944ad5c9c65d2.jpg

Iako se sam prostor Portanove čini poput pravog labirinta, sve je dobro povezano brojnim panoramskim liftovima i pokretnim stepenicama. Kupci će se zasigurno osjećati ugodno u tom prostoru, jer iako možda vanjština odaje dojam ogomnog prostora, unutrašnjost ipak stvara ugodan dojam topline, zbog kako smo ranije naveli, stila izgradnje nešto užih hodnika sa ciljem gubitka sterilnosti koja je prisutna kod većine drugih trgovačkih centara.

e09a73a0fddce4411217751ebef79e3d.jpg

Inače, kako ste vjerojatno do sada čuli, Portanova je najveći projekt istočne Hrvatske, u čijoj su realizaciji kohezirani svi najbolji svjetski građevinski stručnjaci kao i oni lokalni. Ideja o građenju centra nastala je 2007. godine, a izgradnja je počela 15.05.2009. godine. Na izgradnji samog centra sudjelovalo je preko tisuću ljudi.

4cfb1f58fd2daa8b6a1b61084576aa91.jpg

Mnoge će zanimati koliko će zakupaca vrata svojih lokala otvoriti na dan otvorenja Portanove. Prema viđenom, čini nam se kako će najveći broj od 95% zakupljenih lokala biti otvoren na vrijeme, jer u skoro svakom od njih traju intezivni radovi. Glavnina centra je gotova, iako kreativni nered to možda ne odaje (podovi su prekriveni zaštitnim oblogama od iverice), a većina lokala ima završene građevinske radove na unutrašnjosti, te im preostaje još samo ugradnja namještaja i dekoracija.

U svakom slučaju, svi radovi idu prema unaprijed određenoj dinamici izvođenja radova, te je otvorenje Portanove 24.ožujka. u 9:00h.

[span class=attention]Galeriju pogledajte OVDJE[/span]

TEKST: M.Banić

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!